avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INVENTARIERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INVENTARIERE

AM FOST NUMIT INTR-O COMISIE DE INVENTARIERE DE PREDARE PRIMIRE GESTIUNE SI AM NEVOIE DE AJUTOR. NU POT SCOATE DE PE NET FORMULARE DE : DECLARATIE INVENTAR INAINTE SI DUPA INVENTAR, PROCES VERBAL DE INVENTARIERE. ARE CINEVA FORMULARE,MODELE?


Nu am mai facut inventarieri de f. multi ani si acum sunt intr-o comisie de inventariere. Societatea vrea sa se faca o predare-primire de gestiune. Inainte, stiu ca predarea primirea se facea intre gestionarul predator si cel primitor conform legii 22/69. Conducerea societatii a emis o dispozitie de numire a comisiei de inventariere si ne-a spus sa facem inventarierea(predare-primire) Nu inteleg!!!!!! Daca este inventariere,mi se pare corect sa facem inventarierea conform normelor de efectuare a inventarierii, propunand si casarile, dupa care sa se inceapa procedura de predare-primire. Poate nu am dreptate dar legal, cum este corect? Sunt numit presedinte al comisiei de inventariere si nu vreau sa dau cu subsemnatul mai tarziu.Nu-mi este clar. Noi facem inventariere,propunem casare si gestionarul primitor ce primeste pana se face casarea?Unde seneaza predatoru si primitorul? Ce treaba au ei cu inventarierea? Ei au treaba cu predare primire. La inventariere participa doar gestionarul in functie nu si cel care va primi.Repet, dupa parerea mea sunt doua aspecte diferite. Unul este inventarierea altul este predare-primire de gestiune.Daca se poate face si predarea-primirea in acelasi timp cu inventarierea cum se procedeaza? ce documente trebuie intocmite si in ce ordine?

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:08, 13 Octombrie 2012
ORDIN nr.1.753 din 22 noiembrie 2004
al ministrului finanţelor publice pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
cyan, moderator
Buna dimi!

Nu este nicio problema. :)

Si in cazul predarii-primirii se procedeaza tot inventarierea gestiunii. Dvs. in calitate de presedinte al comisiei intocmiti un refrat catre conducerea societatii prin care solicitati sa fie aprobata si casarea, daca aceasta nu este prinsa in decizia de inventariere. Pe baza acestuia, intocmiti liste separate de inventariere care sa cuprinda numai propunerile pentru casare. Acestea vor fi scazute din evidenta contabila intr-un alt mod.


Daca nu, asteptati sfarsitul anului si inventarierea anuala a patrimoniului, iar casarea se va face atunci.
cyan a scris:

ORDIN nr.1.753 din 22 noiembrie 2004
al ministrului finanţelor publice pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv

[ link extern ] >



@cyan

Ordinul 1753/2004 a fost abrogat de Ordinul 2861/2009 mentionat de mine in link-ul postat mai sus.
Art. 4. — La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.753/2004 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de activ si de pasiv, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.174 din 13 decembrie 2004, cu modificarile ulterioare.


:hammer:
multumesc mult pt. promptitudine! Am inteles ce este cu inventarierea. Acum imi este f. clar dar tot nu stiu cum se face si predarea primirea in acelasi timp cu inventarierea. Va rog mult, luminati-ma!
[EDITAT]
O.M.F.P. nr. 2861 din 9 octombrie 2009
privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii

Norme privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii

2. - (1) În temeiul prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, entităţile au obligaţia să efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii deţinute, la începutul activităţii, cel puţin o dată în cursul exerciţiului financiar pe parcursul funcţionării lor, în cazul fuziunii sau încetării activităţii, precum şi în următoarele situaţii:

c) ori de câte ori intervine o predare-primire de gestiune;

Raspunsul este:

"fa inventarierea,fa actele necesare inventarierii si (...) fa(...) in acelasi timp si predarea-primirea de la ion catre vasile "

sau

"fa intai actele pt. inventariere si apoi actele pt. predare de gestiune."

Daca stam putin si gandim logic, se face inventarierea si apoi predarea-primirea si nu invers, ce credeti @dorel13?

[EDITAT]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Grav adam. adam. buna.. am o intrebare .. as vrea sa plec cu preaviz de la locul meu de munca actual ... sunt gestionar la un depozit iar directorul vrea sa ma puna sa semnez ... (vezi toată discuția)
Inventar institutie Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)