avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa.

In urma cu un an am avut probleme cu un bagabont care m-a agresat, nervos ca dupa parerea lui ma dadeam o fata. Acesta a venit si mi-au spart masina si m-au lovit. A fost scapat cu ajutorul unui martor de-al lui mincinos.

Pot la termen de 6-12 luni sa depun plangere pt. marturie mincinoasa pt. acel "curajos"? Avand in vedere ca pt. marturie mincinoasa nu trebuie "plangere prealabila"
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:05, 14 Octombrie 2012
Cu ce dovediti faptul ca marturia a fost mincinoasa?
Alti martori si faptul ca nu a fost concludent in declaratie. Chiar si fata de ordonanta procurorului.

El a zis ca respectivul baiat a mai venit insotit de altul, si ala mi-a spart masina, insa nu il stie pe el de asemenea a zis ca eu as fi sarit la bataie. Baiatul care m-a agresat a zis ca a fost singur,si asa s-a si retinut in ordonata, insa... insa... s-au folosit de "amicul" lui pt. a zice ca eu am sarit la bataie,etc, si ca parbrizul s-ar fi spart cand am cazut peste el (asa a declarat si el si martorul -in ordonanta apare si ca as fi cazut peste parbirz (ce porcarie!) si ca a lovit-o de mai multe ori cu bata de basball (doar a lovit-o).
De asemenea a zis ca eu as fi cautat-o insistent pe fata respectiva, si alte baliverne, pe care nu am chef sa le aud pe civil in sala de judecata.
Am adus doar 2 martori, insa am cateva zeci daca e nevoie :( au vazut vecinii incidentul

Respectvii is 2 "nebuni" is doi prosti, si tot ce vreau e sa plateasca pt. faptele lor
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
bucksbunny, utilizator
deci, la 6 luni ,mai pot formula plangere?
Eu cred ca puteti face plangere, vedeti ce solutie propune si procurorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschiderea up - procedura legala zapacit zapacit Am avut o anumita problema, un anumit scandal intr-un bar cu un anumit individ. El a sarit la mine la bataie, eu efectiv m-am ferit el s-a lovit. Am fost ... (vezi toată discuția)
Distrugere stefan141 stefan141 Acum 3 saptamani , eram cu un prieten , si in fata unui liceu m-am intalint cu o \"veche cunostinta\".... (mia dat cu bata in cap mai demult) si acum el era cu ... (vezi toată discuția)
Mai am sperante la daune morale/materiale? sarpele sarpele In urma cu 4 ani am fost agresat de mai multi indivizi. In urma cu un doi ani s-a dispus SUP pe motivul ca l-as fi provocat si ca as fi sarit la bataie ... (vezi toată discuția)