avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Competenta avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Competenta avocat

Daca o persoana are nevoie de avocat s-o reprezinte in fata unor institutii (nu neaparat in instanta), trebuie, in afara de contract sa ii faca si procura speciala si autentica, sau e suficienta imputernicirea avocatiala. Daca puteti, dati si baza legala. A doua intrebare este daca un contract de asistenta juridica semnat, scanat si transmis prin e-mail, are valoare legala.
Cel mai recent răspuns: const_be , utilizator 19:36, 14 Octombrie 2012
Pentru angajarea unui avocat este suficienta imputernmicirea avocatiala data in baza contractului de asistenta juridica. Contractul este valabil dat prin fax ,e-mail scanat . In cazul divortului este necesara o procura speciala notariala (sau la consulat)data avocatului daca nu sunteti in tara .
Va multumesc pentru raspuns. V-as fi recunoscator daca ati cita si baza legala pentru ca un alt avocat mi-a spus ca si la o sectie de politie (pentru solicitarea unuui cazier judiciar, dar si la o autoritate publica de nivel national i sa cere si procura notariala, in afara celei pe care o face in baza CAJ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot să împuternicesc o persoană în românia, din australia? am nevoie de cazierul judiciar owanacristinamuresan owanacristinamuresan Am nevoie de Cazier Judiciar din Romania pentru a aplica pentru viza de resident in Australia. Actual, locuiesc in Australia si vreau sa imputernicesc o ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal - procura Valeriu Chirita Valeriu Chirita Procura data pentru depunerea si ridicarea unui cazier fiscal trebuie sa fie autentica sau imputernicire avocatiala? Daca "da", care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Ma cauta politia de 5 ani Paul2009 Paul2009 Buna ziua,cum pot afla De ce ma cauta politia acasa,spun mereu ca e cu armata....atat...legal cum pot afla din 2009 sant plecat in strainatate...multumesc. (vezi toată discuția)