Conform art. 735 Cod civ. - (1) Cheltuielile si sarcinile proprietatii revin nudului proprietar. Atunci când sarcinile si cheltuielile proprietarului au fost suportate de uzufructuar, nudul proprietar este obligat la rambursarea acestora, iar când uzufructul este cu titlu oneros, nudul proprietar datoreaza acestuia si dobânda legala.
La ce vă referiţi atunci cînd vorbiţi despre plata întreţinerii imobilului? Despre ce întreţinere este vorba?
Dacă discutăm despre cheltuielile comune privitoare la un apartament situat într-un condominiu, ele sunt, fără discuţie, în sarcinsa uzufructuarului, aşa cum sunt şi cheltuielile pentru energia electrică, gaz, telefon şi altele.
Dacă discutăm despre reparaţii de întreţinere, ele sunt tot în sarcina utufructuarului, aşa cum şi reparaţiile mari sunt în sarcina lui dacă reparaţiile sunt ocazionate de neexecutarea reparaţiilor de întreţinere.
Nu cred că art.735 C.civil îşi găseşte aplicarea aici.
Furt personal
LadyEva
Buna ziua. Sunt proprietară la un apartament dar fratele meu este cu uzufruct viager pe contract vreau sa specific că eu nu locuiesc acolo doar o lună pe an ... (vezi toată discuția)