avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

In sarcina cui cade plata intretinerii unui imobil? In sarcina uzufructuarului sau a nudului proprietar?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:08, 13 Octombrie 2012
In sarcina uzufructarului. De ce sa plateasca nudul proprietar intretinerea unui imobil pe care nu il foloseste?

Nudul proprietar are insa obligatia de a plati impozitul pe imobil.
Conform art. 735 Cod civ. - (1) Cheltuielile si sarcinile proprietatii revin nudului proprietar. Atunci când sarcinile si cheltuielile proprietarului au fost suportate de uzufructuar, nudul proprietar este obligat la rambursarea acestora, iar când uzufructul este cu titlu oneros, nudul proprietar datoreaza acestuia si dobânda legala.
La ce vă referiţi atunci cînd vorbiţi despre plata întreţinerii imobilului? Despre ce întreţinere este vorba?

Dacă discutăm despre cheltuielile comune privitoare la un apartament situat într-un condominiu, ele sunt, fără discuţie, în sarcinsa uzufructuarului, aşa cum sunt şi cheltuielile pentru energia electrică, gaz, telefon şi altele.

Dacă discutăm despre reparaţii de întreţinere, ele sunt tot în sarcina utufructuarului, aşa cum şi reparaţiile mari sunt în sarcina lui dacă reparaţiile sunt ocazionate de neexecutarea reparaţiilor de întreţinere.

Nu cred că art.735 C.civil îşi găseşte aplicarea aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)
Furt personal LadyEva LadyEva Buna ziua. Sunt proprietară la un apartament dar fratele meu este cu uzufruct viager pe contract vreau sa specific că eu nu locuiesc acolo doar o lună pe an ... (vezi toată discuția)
Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)