avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma bate concubinul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma bate concubinul

sunt in concubinaj de 2 ani si putin ... avem impreuna o fetita de 1 an ... dar de cand am ramas gravida a inceput sa ma bata..ma scuipa...ma injura...ma batjocoreste cum are el chef...l-am dat afara de cateva ori din casa..si de 8 luni m-am mutat la mama...de cate ori am incercat sa ma despart definitiv de el a inceput cu amenintarile si injuraturile...imi spune mereu ca el imi ia fata si ca o sa o vad kand are el chef..ma injura..spune ca ma urmareste si odata si odata tot ma prinde si ma "sparge" cu bataia...ca ma internez la spital dupa aia si etc.....
am fost la politie..si un domn mi-a spus k tot ce pot sa fac este sa fac o plangere impotriva lui si sa il dau in judecata .. iar eu l-am intrebat bine si daca ma prinde pe strada si ma bate ce se intampla...iar el mi-a zis ... "stii vorba aia ? mortu in groapa..vinovatul la puscarie" deci...intelegeti voi...
poate ma puteti ajuta cu alte sfaturi mai bune decat ce am primit pana acum...
Multumesc :*
treaba e...ca imi este si frica sa ma duc la politie...ca daca nu se rezolva mai nimic...cam asa este in romania...si el afla ca am fost la politie si etc...dupa...cum va fi ore soarta meA??
stiti ce mi-a spus ultima data..."dano cat cai sa te feresti...gandeste-te ca stai la 2 pasi de mine...gandeste-te ca nu o sa mai iesi din casa....etc etc"
Trebuie să faceţi ceva , dacă vă este frică veţi trăi în această teroare , nejustiifcat, pentru că acum există legi care vă protejează, puteţi merge şi într-un adăpost pentru victime ale violenţei intrafamiliale până ce veţi fi în siguranţă.
Trebuie să începeţi de undeva , iar amînarea nu face decât să vă îngreuneze situaţia.
Mergeţi de urgenţă şi solicitaţi ordin de protecţie şi de restricţie, depuneţi plângere pentru loviri, dacă aveţi ceritficat medico-legal depuneţi-l şi pe acesta, depuneţi plângere şi pentru ameninţare, şi asiguraţi-vă un probatoriu cât mai bun, pentru a putea dovedi faptele concubinului dvs.
anu acesta de ziua mea....prietena mea a fost de fata cand el ma luat la bataie....din cauza ca nu am facut precum a zis el....si am intarziat la intalnire....o sa ma duc la politie...alta politie nu la cea care am fost inainte....de ma descurajat...
dupa cum v-am povestit...concubinu ma batut ma injrat etc...avem un copil impreuna...dupa sfaturile voastre am depus o plangere penala impotriva lui...
acum ce trebuie sa fac ca sa am eu orice drept asupra copilului (scuzati-ma nu stiu cum sa ma exprim) trebuie sa ma duc la protectia copilului ? trebuie sa il dau in judecata in vreoun fel ? imi trebuie avocat ?? ce am nevoie in continuare ??
si apropo...pentru distanta aceia de 50 metri fata de mine , casa mea , si locul de munca cum faC? imi trebuie avocat si pentru asa ceva? AJUTATI-MA VA ROG !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
danutzalov3,

1. sa plecati intr-un mediu mai sigur ( parinti, frati, rude) cu copilul
2. Plangeri penale la parchet ( la mai multe si de niveluri diferite ) si politia de unde s-a savarsit fapta
3.plangeri la Protectia copilului
4. Plangeri la ONG-uri de profil pt violebnnta in familie ( chiar daca nu sunteti casatoriti)
5. Promovare actiune civila ordin de restrictie asupra lui
6 promovare actiune pentru stabilirea dom minorului la dvs si custodie exclusiva
7. ordonanta presedentiala cu acelasi obiect

din cate vedeti sunt destule de facut , dar trebuie insistat, mai ales la Politie si Parchet ( audiente eventual)

apelati la protectie

Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire marinaioana marinaioana buna ziua!am si eu o problema...in urma cu aproximativ doi ani am inceput o relatie cu un baiat.totul a decurs normal pana in urma cu 6 luni.datorita faptului ... (vezi toată discuția)