avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Radet Constanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Radet Constanta

Buna ziua
Locuiesc la bloc si anul acesta am vrut sa ma bransez la Congaz, dar Radet Constanta nu doreste sa-mi elibereze avizul favorabil de bransare.
Mentionez ca la data initiala toate datoriile catre radet erau achitate la zi, avizul de urbanism pentru persoana fizica fusese eliberat.
Actualmente cei de la radet imi cer avizul de urbanism pe asociatie si nu inteleg in ce temei legal eu persoana fizica trebuie sa cer acest lucru.Sunt singura persoana care se va bransa la Congaz.
In ce temei legal imi poate refuza acceptul de bransare la Congaz?
Cel mai recent răspuns: Sorinv62 , utilizator 10:15, 15 Octombrie 2012
precizarea temeiului legal, cade-n sarcina instituției și nu în ”ghicitul în bobi” al cetățeanului.Solicitați în scris să vi se comunice acea bază legală de la acel Radet Constanța.
cereti sa va raspunda in scris.
il dati in judecata sa-l oblige instanta sa va debranseze
Nu se precizeaza nici un temei legal, practic este un abuz.
Initial a fost cerut Avizul de urbanism pentru persoana fizica( apartament solicitant), actualmente(mai precis din 8 august) cer aviz de urbanism pe asociatie. Dosarul meu a fost inaintat catre Radet in 26 iulie.

Conform legislatiei in vigoare sau mai bine spus a practicilor folosite in prezent eu .... persoana fizica nu am nici un contract cu Radet Constanta pentru furnizare agent termic sau apa calda.
In acelasi timp pentru obtinerea avizului de racordare din partea Radet, la reteaua Congaz nu cade in atributiunea mea, deci iarasi nici o legatura contractuala/juridica.
Cum pot eu sa dau in judecata Radet constanta pentru neacordare aviz cand eu nu am nimic in comun cu ei?

Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Ati verificat daca nu cumva asociatia de proprietari are datorii la RADET? Daca exista o astfel de situatie cei de la RADET nu mai eliberau intr-o perioada (nu stiu daca mai este valabila practica) aviz de debransare individual......
Verificati, de asemenea, sa nu existe cumva vreo hotarare locala si RADET sa acorde debransarea doar la nivel de intreaga scara/ bloc.....(am auzit zvonuri....:( )

Verificati daca autoritatea locala nu a emis HCL prin care sa se interzica admiterea cererilor de debransare a proprietarilor utilizatori din condominii de la sistemul centralizat

Alte discuții în legătură

Racordare la congaz Geo_88 Geo_88 Bună seara.Sunt locatar al unui bloc din orasul Cta si din luna martie si până in prezent m-am luptat pentru a mă racorda la CONGAZ,în scopul de a aduce ... (vezi toată discuția)
Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)
Debransare radet constanta anul trecut in martie am cumparat ... xeni1983 xeni1983 DEBRANSARE RADET Constanta Anul trecut in martie am cumparat un apartament. Am comunicat asociatie ca doresc debransare de la RADET. Mi s-a spus ca se va ... (vezi toată discuția)