avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere in somaj asociatie proprietari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere in somaj asociatie proprietari

Salariatul(instalator) a fost concediat ilegal si ar trebui sa fie reincadrat cu toate drepturile in urma Hotararii Tribunalului si a Curtii de Apel.
Pe timpul concedierii si al judecatii ,asociatia a mai infiintat un post de instalator si a angajat pe cineva din afara ,pe acel post. Deci in momentul de fata asoc. propr. are 2 posturi de instalatori :unul blocat (al celui concediat) si altul infiintat si ocupat in timpul judecatii.
Asociatia intentioneaza sa desfiinteze postul blocat .Ca urmare,salariatul concediat ilegal,dupa reincadrare, poate trece in somaj daca asociatia ii va desfiinta postul?Am constatat ca aste-s intentii de a-l determina pe cel concediat si neagreat sa renunte la post.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 09:58, 15 Octombrie 2012
Potrivit art. 65 alin. 2 din Codul muncii, desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

Daca angajatul care trebuie sa fie reincadrat aduce dovezi ca asociatia a facut acest artificiu pentru a-l concedia din nou, asociatia se poate trezi cu un nou proces... desfiintarea postului nu are o cauza reala si serioasa in acest caz.

Persoanele concediate in temeiul art. 65.1 pot beneficia de indemnizatie de somaj daca au realizat un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare depunderii cererii la AJOFM si c.i.m sa inceteze din motive neimputabile lor...
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de concediere + somaj ContSters47405 ContSters47405 O persoana este concediata in luna decembrie pentru desfiintarea postului si depune dosar de somaj. Intre timp actioneaza in judecata societatea care l-a ... (vezi toată discuția)
Procedura incetare cim mame dupa cic bendis26 bendis26 Buna ziua, am si eu rugamintea sa imi spuneti care este reglementarea legala prin care mama este protejata impotriva concedierii dupa revenirea din CIC. Este ... (vezi toată discuția)