avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare decizie de concediere + somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare decizie de concediere + somaj

O persoana este concediata in luna decembrie pentru desfiintarea postului si depune dosar de somaj. Intre timp actioneaza in judecata societatea care l-a concediat si obtine anularea deciziei de concediere si plata salariilor la care ar fi avut dreptul in perioada decembrie - martie.
Ce se intampla plata somajului? Are dreptul sa intocmeasca un nou dosar de somaj in cazul in care se emite o alta decizie incepand cu aprilie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 29 Martie 2010
veti returna la ajofm sumele incasate necuvenit ... iar in aprilie va depuneti din nou dosarul daca indepliniti in continuare conditiile privind stagiul de cotizatie
posibil ca angajatorul sa fie obligat sa returneze somajul incasdat de salariat...
ctynn a scris:

posibil ca angajatorul sa fie obligat sa returneze somajul incasdat de salariat...

Nu exista asa ceva in astfel de spete.Poate asa ar fi normal ,dar deocamdata cel concediat returneaza banii la AJFOM.Nici angajatorul nu plateste vreo amenda statului cand concediaza un salariat cu art.65 (1) si in justitie se dovedeste ca concedierea nu a avut o cauza reala si serioasa.
Florin 72 a scris:

ctynn a scris:

Nu exista asa ceva in astfel de spete.Poate asa ar fi normal ,dar deocamdata cel concediat returneaza banii la AJFOM.Nici angajatorul nu plateste vreo amenda statului cand concediaza un salariat cu art.65 (1) si in justitie se dovedeste ca concedierea nu a avut o cauza reala si serioasa.

... poate precizati si baza legala!!!
Totusi exista posibilitatea ca angajatorul sa plateasca acei bani , dar numai dupa ce salariatul obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea primirii imdemnizatiei de somaj alinacp alinacp Am fost concediata de la vechiul loc de munca pe baza art. 65 din Codul Muncii si am primit somaj pentru o perioada de de 3 luni. Ulterior mi-am gasit un nou ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele Gabriella& Gabriella& Buna ziua, am nevoie de sfaturile si indrumarile dumneavoastra in urmatoarea problema: Am primit de la Angajator o Notificare : care suna in felul urmator ... (vezi toată discuția)
Concediere cu desfiintarea postului Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Stiti cumva daca este adevarat si unde gasesc prevederile care spun ca daca un angajator concediaza un salariat din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)