Buna ziua!Sunt mamica si ma confrunt cu urmatoarea situatie:concediul post-natal se termina luna acasta pe 28 cand teoretic trebuie sa depun actele pt indemnizatia de crestere a copilului,dar eu cu sotul meu ne ocupam exclusiv de bebe iar el trebuie sa plece din oras marti pt o luna,asa ca as dori sa depun actele luni,15 credeti ca este posibil sa le depun acum si sa fie luate in calcul de pe 29?multumesc!
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
...
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).
...
2. Asadar aveti tot timpul pentru depunerea actelor la Primarie.
Ccc - lamuriri
andreya22
Buna seara,
Sunt mamica unui bebe de 3 luni,nascut in luna mai.precizez ca epuizez concediul de maternitate pe 10 sept 2012.am \'depus\' dosarul pt ... (vezi toată discuția)