avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!Sunt mamica si ma confrunt cu urmatoarea situatie:concediul post-natal se termina luna acasta pe 28 cand teoretic trebuie sa depun actele pt indemnizatia de crestere a copilului,dar eu cu sotul meu ne ocupam exclusiv de bebe iar el trebuie sa plece din oras marti pt o luna,asa ca as dori sa depun actele luni,15 credeti ca este posibil sa le depun acum si sa fie luate in calcul de pe 29?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 14 Octombrie 2012
da. incercato sa explicati situatia la Protectia copilului. de cele mai multe ori nu sunt probleme
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
...
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).
...

2. Asadar aveti tot timpul pentru depunerea actelor la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere a copilului Simonasz Simonasz Buna ziua. As dori sa stiu cand trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului daca am dreptul la 126 de zile din care am avut din 7 ... (vezi toată discuția)
Ccc - lamuriri andreya22 andreya22 Buna seara, Sunt mamica unui bebe de 3 luni,nascut in luna mai.precizez ca epuizez concediul de maternitate pe 10 sept 2012.am \'depus\' dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului pana la 1 an sweetlacry sweetlacry Buna ziua si Hristos a Inviat! am si eu o intrebare sunt insarcinata in 8 luni jumatate si nu mi-am luat concediu prenatal pana in acest moment cine ar trebui ... (vezi toată discuția)