Joha a scris:
Sunt taxari diferite la succesiune si la vanzare, in plus la vanzare cumparare vanzand fiului se taxeaza sub valoarea de grila pentru ca este intre rude de grad 1.....
ok,sunt de acord cu tine desi ......ca o intrebare retorica succesiunea de la tata la fiu nu erau tot rude de grad 1...........
noi am aflat ulterior dupa depunerea actelor si plata efectuata ca acel notar era unul foarte renumit si practica cele mai mari tarife din oras,atunci in 2009 eram repartizati din oficiu pentru succesiune la notarul care avea zona sau strada in "custodia"lui,intre timp am inteles ca sau schimbat regulile si iti poti alege tu ce notar vrei,oricum acea experienta avuta atunci mi-a lasat un "gust amar"mai ales ca era imediat dupa inmormantare si parastasul de 40 zile care ne-au costat o gramada de bani,desi ne-am limitat la strictul necesar pentru noi a fost o cheltuiala enorm de mare,si sincer nu ma asteptam la asa tarife mai ales ca eram scutiti de acel impozit catre stat pt ca s-a facut in termenul prevazut de lege(asta era teoretic pentru ca mie atunci mi-a taiat 3 chitante care totalizau 60 mil lei sin care pe una (val 14 mil lei ) scrie ceva in genul impozit recalculat cf nu stiu carei legi,,,,,,3,5 mil lei pentru redactare #-o#-o#-o
,iar 42 mil lei onorariu
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dar revenind la discutia propriu zisa am vb la tel cu acel nepot de pe var ;) de la tara si el zicea ca cel om de afaceri (investitor) le-a spus sa ne caute si sa ne spuna ca este suficient doar certificatul de deces al tatalui meu si certificatul de proprietar ( pe care nu il avem )si contra unei sume de bani (2 euro /mp) sa facem actele de vanzare pentru acel teren.
eu ma indoiesc ca este posibila aceasta operatiune fara succesiune si alte taxe aferente.