avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de vanzare teren mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de vanzare teren mostenire

tatal meu a decedat in 2008,iar acum am aflat de la o ruda indepartata ca detine 30 arii teren undeva la tara pe care un investitor ar fi interesat sa-l cumpere,mentionez ca eu nu am stiut de aceasta proprietate a lui si la succesiunea dezbatuta in termenul legal (2009) nu am declarat acest teren,noi acum am cautat prin actele ramase de la tatal meu si am gasit doar un nr.de contract vanzare-cumparare din anul 1922(precizez ca doar nr.acestui act,fara certificatul de proprietate),intrebarea mea este cum as putea sa vand acest pamant ?ce acte mi-ar trebui si mai ales ce cheltuieli ar implica obtinerea acestor acte.si o alta intrebare ar trebui sa platesc impozit pentru acest pamant pentru aceasta perioada -dupa decesul tatalui meu,pentru ca el a fost veteran de razboi si a fost scutit de plata impozitului cat timp a trait.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:36, 14 Octombrie 2012
Dvs , si sublinez dvs, nu faceti diferenta intre onorarii care se calculeaza diferit de la act la act...succesiunea are un alt onorariu si nu are o scutire anume, pe cand vanzarea cumpararea sau price act intre vii intre anumite rude de un anumit grad poate avea anumite derogari la onorariu, impozit....
Nu stiu speta dvs , nu stiu cum s au facut calculele insa este foarte probabil sa nu fi gresit cu mult....
Revenind la ultima parte , nu se poate fara succesiune, mortul nu poate semna un act intre vii...Decat daca asteptam pana la....Invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie...Amin!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat pentru un pamant alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)