avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea platii salariatilor ramasi in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea platii salariatilor ramasi in societate in caz de reorganizare judiciara

Buna ziua, societatea unde lucrez este in restructurare judiciara, dar situatia mea ca angajat este oarecum incerta, sunt singura angajata la departamentul unde lucrez, respectiv financiar contabil, postul nu poate fi desfiintat pt ca firma are nevoire de un contabil pentru bunul demers al firmei, dar bani nu vad sa existe, vechiul administrator care intre timp a predat societatea lichidatorului spune ca nu sunt bani pentru a-mi plati salariul de acum incolo, lichidatorul spune ca trebuie obligatoriu sa existe si asa au trecut deja 2 luni de cand port aceasta discutie cu cei doi, respectiv fostul administrator si cel curent.
Iintrebarea mea ar fi, daca firma nu are resursele financiare necesare pentru a-mi plati salariul de acum incolo, iar eu nu doresc sa-mi dau demisia pt ca doresc daca se poate sa beneficiez de ajutorul de somaj, lichidatorul poate decide concedierea mea si angajarea altcuiva pe acelasi post, exista vreo lege care stipuleaza obligativitatea platii salariatilor ale caror posturi nu pot fi desfiintate in cazul reorganizarii judiciare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 18:02, 26 Ianuarie 2009
Conform legii 200 din 2006 privind fondul de garantare a creantelor salariale va puteti adresa agentiei judetene de somaj pentru recuperarea salariilor restante, aveti insa grija sa faceti anterior o cerere la administratorul actual al societatii si sa obtineti dovada de la ORC privind deschiderea procedurii de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare judiciara-revenire din cic-unde? cristina75 cristina75 Ce este REORGANIZAREA JUDICIARA a unei firme? Care sunt efectele ei privind CIM? Revin cu situatia mea: sunt in CIC pana in 21 feb. 2009. Am aflat de ... (vezi toată discuția)
O anagajata insarcinata poate fi concediata in cazul desfiintarii punctului de lucru al firmei ? scolarita2002 scolarita2002 As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate lexxy lexxy Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ... (vezi toată discuția)