avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima de nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima de nastere

buna seara am aflat ca sotia mea trebuia sa primeasca o prima de nastere de la firma care lucreaza. vreau sa stiu daca sant obligati sa dea aceasta prima si cum se calculeaza, pentru ca sotia mea a nascut gemeni
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:55, 14 Octombrie 2012
Ajutorul de nastere se acorda de catre angajator numai daca este prevazut in ccm aplicabil , in reg.intern al acestuia sau in c.i.m. ...

Ajutorul de nastere nu are un cuantum stabilit printr-un act normativ .. valoarea acestuia este stabilita in documentele mai sus mentionate fie de catre angajtor , fie prin negociere cu acesta.
1. O asemenea prima se acorda numai daca ea este prevazuta in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.

2. Luati legatura cu serv. Resurse umane sa va spuna daca exista asemenea prevederi si care sunt conditiile de acordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima la nastere vasea_13 vasea_13 Am un bebe. Primul. Eu sunt profesor iar sotia medic. Se mai da ceva pentrul primul nascut (de la locul de munca sau primarie)? (vezi toată discuția)
Salariu bonus acordat la nasterea copilului ducuucud ducuucud sotia salariat in privat. eu functionar public. doresc sa stiu daca pot beneficia de bonus acordat la nasterea copilului? (vezi toată discuția)
Drepturile viitoarei mamici roxana1983 roxana1983 Copilul s-a nascut,mamica este angajata-ce drepturi banesti are mamica de la locul de munca? Ma refer in mod special la idemnizatia financiara in cuantum ... (vezi toată discuția)