In urma cu 18 ani , sotul meu a imprumutat de la un prieten , fara contract sau chitante, suma de 20.000 dolari , cu care a inceput o afacere. Pentru aceasta suma a platit lunar , tot fara chitanta , o dobanda de 10%, care , in timp , a scazut , ajungand in 2007 la 6% pe luna . In lunile cand nu putea plati dobanda , aceasta se adauga la datorie . Din 2007 , afacerea noastra s-a dus de rapa , si am pierdut cam tot ce aveam, ramanand doar cu casa si datorii mari . In 2010 , prietenul sotului meu l-a convins sa mearga la un notariat , unde au incheiat un contract de imprumut pentru suma de 80.000 euro , cam atat socotind el ca ii mai datora sotul meu la acea data . Acum , in 2012 , contractul a ajuns la termen , iar "prietenul" a mers la un executor judecatoresc , executandu-ne silit casa si terenul , pentru ca altceva nu mai avem.
Pentru ca nu ne permitem un avocat , am tot studiat pe internet si am depus o contestatie la executare , in numele meu , terta persoana , pe motiv ca locuinta este bun comun , iar datoria este personala - eu nu am semnat contractul - iar casa este spatiul minim de locuit , in care stam cu cei 2 copii minori , neavand nici o alta proprietate .
Ca raspuns , am primit o intampinare, in care se spunea ca nu pot afirma ca locuinta este spatiu minim , pentru ca are 966m.p. - gresit , pentru ca are doar 266m.p. - , ca as fi stiut de datorie , deci este comuna , si printr-o cerere reconventionala cer partajarea imobilului , evaluat la 120.000 lei!!! Mentionez ca aceasta este valoarea la rosu din 2006 , anul constructiei .
V-as ruga , daca aveti bunavointa , sa ma invatati ce sa fac mai departe .
Nu pot contesta partajul , dar as vrea sa stiu cui ar fi mai bine sa i se incredinteze casa - mie sau sotului . Oricum , nici unul dintre noi nu poate plati sulta catre celalat , iar in plus , ajungem la spatiul minim de locuit iarasi , gresit evaluat si masurat...
Nu stiu cum sa formulez raspunsul la aceasta cerere reconventionala .
Va rog frumos sa ma ajutati . Multumesc .
Cel mai recent răspuns:
ContSters214341 , utilizator
13:55, 15 Octombrie 2012