avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

In urma cu 18 ani , sotul meu a imprumutat de la un prieten , fara contract sau chitante, suma de 20.000 dolari , cu care a inceput o afacere. Pentru aceasta suma a platit lunar , tot fara chitanta , o dobanda de 10%, care , in timp , a scazut , ajungand in 2007 la 6% pe luna . In lunile cand nu putea plati dobanda , aceasta se adauga la datorie . Din 2007 , afacerea noastra s-a dus de rapa , si am pierdut cam tot ce aveam, ramanand doar cu casa si datorii mari . In 2010 , prietenul sotului meu l-a convins sa mearga la un notariat , unde au incheiat un contract de imprumut pentru suma de 80.000 euro , cam atat socotind el ca ii mai datora sotul meu la acea data . Acum , in 2012 , contractul a ajuns la termen , iar "prietenul" a mers la un executor judecatoresc , executandu-ne silit casa si terenul , pentru ca altceva nu mai avem.
Pentru ca nu ne permitem un avocat , am tot studiat pe internet si am depus o contestatie la executare , in numele meu , terta persoana , pe motiv ca locuinta este bun comun , iar datoria este personala - eu nu am semnat contractul - iar casa este spatiul minim de locuit , in care stam cu cei 2 copii minori , neavand nici o alta proprietate .
Ca raspuns , am primit o intampinare, in care se spunea ca nu pot afirma ca locuinta este spatiu minim , pentru ca are 966m.p. - gresit , pentru ca are doar 266m.p. - , ca as fi stiut de datorie , deci este comuna , si printr-o cerere reconventionala cer partajarea imobilului , evaluat la 120.000 lei!!! Mentionez ca aceasta este valoarea la rosu din 2006 , anul constructiei .
V-as ruga , daca aveti bunavointa , sa ma invatati ce sa fac mai departe .
Nu pot contesta partajul , dar as vrea sa stiu cui ar fi mai bine sa i se incredinteze casa - mie sau sotului . Oricum , nici unul dintre noi nu poate plati sulta catre celalat , iar in plus , ajungem la spatiul minim de locuit iarasi , gresit evaluat si masurat...
Nu stiu cum sa formulez raspunsul la aceasta cerere reconventionala .
Va rog frumos sa ma ajutati . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:55, 15 Octombrie 2012
Buna ziua,
Indiferent cui ii va fi atribuit imobilul la partaj, imobilul va fi scos la executare silita.

Ptr ca dvs nu veti putea plati sulta catre sot si va vor valida poprirea si ulterior vor executa silit imobilul proprietate comuna.

Daca nu s-a inscris somatia in CF, ar fi bine sa vindeti imobilul, cat mai repede, altfel il veti pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita spatiu minim de locuit !! georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Iata pe scurt situatia mea : in urma cu 20 de ani , inainte de casatorie , sotul meu a imprumutat 15.000 USD de la un \\"prieten\\" pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț Mari76 Mari76 Bună seara. În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)
Intabularea din oficiu,de catre registratorul ocpi,a unei ipoteci legale cu titlul de sulta,asupra terenului adjudecat de mine in urma udei licitatii publice freedriver freedriver in 2010-2012 a avut loc executarea silita a unui domn care imi datora o suma de bani.Aceasta actiune a avut loc in urma unui partaj fortat,intre ce doi ... (vezi toată discuția)