Buna ziua.
Iata pe scurt situatia mea : in urma cu 20 de ani , inainte de casatorie , sotul meu a imprumutat 15.000 USD de la un "prieten" pentru a incepe o afacere , platind lunar o dobanda de 10% . In lunile cand nu putea plati dobanda se adauga la datorie . Astfel , din 1992 pana in 2009 , prietenul sotului meu a incasat lunar o suma frumoasa , figurand si ca angajat pe firma sotului meu , desi nu venea la serviciu , iar sotul meu , din dobanzi neplatite + datoria initiala a ajuns la suma de 50.000 euro de restituit , desi numai din dobanda suma initiala a fost achitata din primul an. Pentru toate acestea nu exista nici un act semnat de prietenul sotului meu , acesta refuzand acest lucru .
In anul 2009 toate afacerile sotului meu au dat faliment , iar el nu a mai platit nimic . Dupa un an , in 2010 , pretextand ca are o boala grava de inima si vrea ca datoria , daca se va putea vreodata , sa-i fie achitata fiului sau , prietenul sotului meu a mers la notariat , cu sotul meu , si au incheiat un contract de imprumut pentru suma de 80.000 euro , cu data de restituire in mai 2012 . Binenteles ca la notariat nu a dat/primit nimeni nici un ban , notarul era cunostiinta de-a prietenului .. iar contractul a fost facut ca o garantie in vederea timpurilor mai bune , cand poate ne vom reveni financiar .
In iunie , am primit o notificare de la un executor judecatoresc , ce executa silit singurul lucru ce ne-a ramas : casa . In prezent , noi nu lucram , am vandut masina , putinele bijuterii , avem zile cand nu avem nici bani de paine .
Am facut contestatie la executare , eu , ca terta persoana , invocand : casa este bun comun , datoria este personala , iar casa reprezinta spatiul minim de locuit , al nostru si al celor doi copii minori.
La primul termen au depus cerere reconventionala prin care se cerea partajul si se afirma ca nu este vorba de spatiu minim de locuit , casa avand 966mp.(?)
Am depus o intampinare , cu acte aferente , in care aratam ca suprafata casei este de fapt de 220mp , si am solicitat respingerea partajului , deoarece este un act de executare asupra unui spatiu minim de locuit , deci este facut cu nerespectarea legii .
Marti avem termen de judecata .
Ce mai putem face acum ? Daca judecatoarea ne intreaba ce am facut cu banii , sa ii spunem intreaga poveste , adica adevarul , dar fara nici o dovada , sau sa spunem ca sotul a luat cei 80.000 euro prevazuti in contract si i-a cheltuit singur... Am citit in ultimele luni o gramada de cazuri pe internet , dar nu am cunostinte juridice si nu ma descurc , si ma tem ca o sa ajung cu copiii in strada .
Va multumesc pentru orice ajutor .
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
10:22, 19 Noiembrie 2012