avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare sau donatie

Buna ziua.
Sotia poate primii de la parinti un teren prin vanzare-cumparare sau donatie.

Din cate stiu, la donatie sotul nu are drept de proprietate, si donatia poate fi usor atacata de catre alti mostenitori.
In schimb, la vanzare-cuparare sotul devine co-proprietar si la un eventual divort bunul se imparte.

Intrebarea: Exista vreo posibilitate de vaznare-cuparare in care sotul sa devina proprietar dar la un eventual divort sa nu se imparta? Ceva de genul "participatie 0"? Am auzit acest termen, tot aici pe forum, dar nu mi-e clar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai_tomaro , utilizator 20:49, 15 Octombrie 2012
daca sotia urmeaza sa primeasca un bun de la parintii sai, nu este nevoie de donatie sau vanazare-cumparare. il va primi ca mostenitor al acestora.
nu ati precizat daca mai exista alti mostenitori, respectiv frati/surori ai sotiei
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

Exista alti msotenitori (surori).
Urmeaza sa se contruiasca ceva pe acel teren, deci este nevoie de act de proprietate
alte idei, va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)