avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu-mi dau toti banii pe care i-as fi luat la munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu-mi dau toti banii pe care i-as fi luat la munca!

Va rog, daca ma puteti ajuta, am fost dat afara in mod abuziv, i-am dat in judecata, am castigat pe fond, am primit si legalizat hotararea si acum urmeaza executarea. Problema este ca jumatate din salariu era la negru, printr-o forma de "tips", acordat lunar, acesta nefiind stipulat in contract. Am incercat sa negociez cu patronul inainte de a merge la executor insa mi s-a spus clar ca mai mult din salariu nu voi vedea niciun leu deoarece aceea e o "spaga lunara". Pe fluturas nu scrie de acest tips, logic. Ceea ce va rog este sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a dovedi ca in acel loc de munca se dau acesti bani, de care eu as fi beneficiat, ca si de salariu, daca nu m-ar fi dat afara. Si daca da, cum as putea sa imi obtin acest drept. Mentionez faptul ca tips-ul se ridica de la casierie, intr-o data fixa pe luna, pe baza unui punctaj, era suma fixa si semnam pentru acesta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 15 Octombrie 2012
1. Daca ati acceptat ca o parte din salariu sa va fie platit "la negru" atunci trebuie sa acceptati si consecintele.

2. Conform hotararii judecatoresti nu puteti solicita decat salariul inscris in contractul individual de munca si in statele de plata.
Cam greu, dar puteti dovedi cu ajutorul colegilor dvs practica instituita de catre angajator cu privire la plata salariului ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane incasate la negru IulyaF IulyaF Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Salariu la negru Azeki Azeki Salutare! Sper ca cineva sa ma poata ajuta... am lucrat la o firma timp de aproape 1 an si jumatate , firma care la inceput mi`a dat 1000 lei , dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Intrebare C.Geta C.Geta as vrea si eu sa ma lamuriti in urmatoarea problema:o persoana are adaugat la rubrica \"alte drepturi\"de cca 2 ani suma de 280roni.din ianuarie 2010 este ... (vezi toată discuția)