avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

as vrea si eu sa ma lamuriti in urmatoarea problema:o persoana are adaugat la rubrica "alte drepturi"de cca 2 ani suma de 280roni.din ianuarie 2010 este concediat cu art 65.1.salariul aferent duratei de preaviz nu mai cuprinde si rubrica "alte drepturi".etse legal.atat timp cat el a indeplinit aceleasi sarcini de servici chair si in preaviz?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:18, 19 Februarie 2010
Rubrica este in CIM sau in fluturas?
pe fluturas
Eram sigur la asa suma. Salariul dvoastra este cel din cartea de munca si/sau CIM. Banuiesc ca acela era "un bonus" convenit cu dvoastra, neinregistrat in declaratiile lunare.
Nu puteti invoca decat ceea ce ati semnat in CIM.
asadar acei fluturasi sunt praf in ochi?nu pot fi folositi in instanta?sotul meu intentioneaza sa ii actioneze in judecata ptr refuzul platii sal compensatoriu si a refuzului de a i se inmana bonurile de masa ptr per de preaviz.administratora si contabila spun :contractul la nivel de firma nu prevede plata platii sal compensatorii.asa i-a spus si pentru sal mediu pe unitate la nasterea copilului(eu fiind in somaj nu aveam dreptul)dar,pana la urma a primit acel sal pentru nasterea copilului.cam ce sanse avem sa castigam in instanta?
In perioada preavizului beneficiati de aceleasi drepturi ca oricare alt angajat.
Nu ar trebui sa acceptam ca salariul inscris in contractul de munca sa fie altul decat cel negociat la angajare.
La un eventual control angajatorul poate spune ca acea suma era o prima de "ceva".
Nici un contract la nivel de unitate / ramura / etc nu poate contine prevederi sub cele stipulate in CCMUN.
Sotul dvs are dreptul la salariu compensatoriu, salariu pentru nasterea copilului si la celelalte dreptruri mentionate de legislatia in vigoare . In instanta va castiga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Ne pot refuza drepturile? C.Geta C.Geta buna ziua.sotul meu este incadrat in munca la un srl.in urma cu cateva zile a intrebat daca conform legii i se vor plati drepturile conform art 51 al c ,un ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu C.Geta C.Geta un srl poate face restructurari de posturi (art 65 al1)fara a plati minim un salar compensatoriu?motivul a fost ca nu mai are bani sa ii tina la serviciu pe ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa cic fara preaviz irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot inceta CIM unui angajat in prima zi de activitate dupa CIC, prin desfiintarea postului, fara ca angajatul sa ... (vezi toată discuția)