avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

as vrea si eu sa ma lamuriti in urmatoarea problema:o persoana are adaugat la rubrica "alte drepturi"de cca 2 ani suma de 280roni.din ianuarie 2010 este concediat cu art 65.1.salariul aferent duratei de preaviz nu mai cuprinde si rubrica "alte drepturi".etse legal.atat timp cat el a indeplinit aceleasi sarcini de servici chair si in preaviz?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:18, 19 Februarie 2010
gluma-i glumaaa!!!!!intalnirea ,intalnire.....ideea de baza e ca,acel fluturas poate fi folosit in instanta ca proba???
cat despre dna bianca...cu respect dar...ar fi cazulo ca inainte de a acuza de ceva vreun angajat,indiferent al cui angajat este,ar trebui sa stiti ca angajatorii(administartorii)se bucura de multe asa-zise drepturi de a taia si a spanzura doar pentru simplul fapt ca unii angajati nu vor sa fie partasi unor lipsuri in gestiune,etc..in cazul sotului meu suma de la alte drepturi nici nu a fost inclusa pe ultimul fluturas nici nu i-a fost acordata.ca sa intelegeti mai bine timp de 1.6 ani a avut alte drepturi iar in luna de preaviz nu a mai avut...judecati dvs cat de corect s-a purtat conducerea cu el.multumesc
Fluturasul poate fi prezentat in instanta, nu asta este problema.
Problema este ca aceste "alte drepturi" angajatorul poate spune ca a fost vorba de prime si cum primele nu sunt obligatorii din punct de vedere legal sa fie acordate si angajatorul isi stabileste conditiile in care acestea sunt acordate, in instanta poate spune ca pe aceasta luna "nu s-a calificat" la prima. Ramane sa decida instanta daca este corect sau nu acest lucru.
In instanta pot fi solicitate drepturile legale pe care le are un salariat si care sunt specificate in contractul individual de munca, CCM, statut, regulament.
Alte "intelegeri" incheiate tacit intre angajat si angajator nu au sorti de izbanda. Fluturasul de salariu nu are valoare unui document atata timp cat nu este legalizat de unitate. Angajatorul poate sustine ca a fost contrafacut. Pun ramasag ca datele din fluturas nu sunt in concordanta cu statele intocmite, impozitele si cotizatiile platite de angajat-angajator, precum si de declaratiile lunare depuse de angajator. Cu asemenea documente oficiale prezentate in instanta angajatorul poate castiga.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne pot refuza drepturile? C.Geta C.Geta buna ziua.sotul meu este incadrat in munca la un srl.in urma cu cateva zile a intrebat daca conform legii i se vor plati drepturile conform art 51 al c ,un ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu C.Geta C.Geta un srl poate face restructurari de posturi (art 65 al1)fara a plati minim un salar compensatoriu?motivul a fost ca nu mai are bani sa ii tina la serviciu pe ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa cic fara preaviz irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot inceta CIM unui angajat in prima zi de activitate dupa CIC, prin desfiintarea postului, fara ca angajatul sa ... (vezi toată discuția)