avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare acte la incetarea cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare acte la incetarea cim

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, adeverinta de vechime in munca, adeverinta pt somaj ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:52, 15 Octombrie 2012
Completarea si transmiterea incetarii raportului de munca se face in REVISAL la data incetarii c.i.m. ... nu vad cum se poate transmite o incetare a c.i.m. la o data si sa se emita decizia de incetare la o data ulterioara ...
Corect, m-am gandit la comunicarea catre salariat care nu este prevazuta expres in vreun text de lege, cu exceptia incetarii de drept si pe motive disciplinare a c.i.m.
Asa este , insa comunicarea deciziei de incetare nu are niciun text de lege aplicabil cu exceptia situatiilor precizate de dvs ....

Daca ne raportam la art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 , ar exista un termen de 15 zile de la data inregistrarii solicitarii scrise a salariatului ....
Multumesc pentru clarificari! Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere cim in cazul unei pensionari pt invaliditate grd iii flori9 flori9 Buna ziua, in situatia unei pensionari pt invaliditate, incetarea CIM trebuie operata in aceeasi zi cu decizia de pensionare? Daca da (cum cred ca este ... (vezi toată discuția)
Transmitere decizie incetare cim art 55b Herra_ Herra_ Am obligatia sa transmit decizia de incetare CIM fostului angajat (prin of.postal)?! In cerere a mentionat ca a primit toate drepturile la zi. (aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Demisie mmus mmus Buna ziua, In cazul demisiei, ce documente trebuie angajatorul sa-i inmaneze fostului salariat: adeverinta de vechime, copie dupa Revisal etc.??? Multumesc ... (vezi toată discuția)