buna ziua. am si eu o intrebare.locuiesc la etajul 10 al nnui imobil care are nevoie de reparatie de urgenta apa curgand in apartament la fiecare ploaie. am instiintat asociatia in urma cu 5 luni prin cerere scrisa care a fost inregistrata , semnata si tot ce trebuie. idee e ca s-a tinut sedinta la care bineinteles au participat foarte putini ca nu e in interesul lor sa dea bani ca doar nu ii ploua pe ei.........si cam atat, nu s-a instituit un fond de reparatii .......absolut nimic, adica s-a luat legatura cu firme care au depus ofera.........si doamna administrator a zis ca ea e acoperita legal, ca atinut sedinta, a contactat firme de constructii. eu am 2 intrebari :
1 : pot sa ii actionez in instanta pe administrator, cenzor si presedinte pt. neindeplinirea sarcinilor de serviciu pentru ca nu au luat nici o masura efectiva desi eu in cererea depusa am solicitat sa se rezolve problema in 30 de zile si au trecut de atunci 120 de zile si nu au inceput sa stranga bani ?
2. e nevoie de acordul majoritatii proprietarilor pentru a se trece la strangerea fondului de reparatii avand in vedere ca e stipulat in lege legea 239/2007 obligativitatea participarii proprietarilor la reparatiile acoperisului.multumesc
Puteti actiona in instanta asociatia solicitand obligarea acesteia la repararea terasei sub sanctiunea platii de daune, fie incuviintarea sa o reparati dvs pe cheltuiala acesteia (desi e cam costisitor, dar nu mai asteptati pana se apuca ei e reparat) si binenteles obligarea la plata daunelor survenite in apartamentul dvs ca urmare a neglijentei lor.
Banii vor trebui achitati de toti proprietarii astfel ca pe viitor vor invata sa fie mai diligenti cu drepturile si mai ales obligatiile fiecaruia.
Acoperis bloc
Nathalie15113
Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)