avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce parere aveti? este corecta notificarea?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce parere aveti? este corecta notificarea?

CATRE SC ........... SRL

Str: Strada........, nr ....., Oras ........

In atentia dnei Administrator ...........

Stimata doamna

Societatea de colectare si recuperare debite SC URBAN si ASOCIATII SRL, in calitate de agent de colectare debite al clientului nostru ..........S.R.L. conform contract de mandat nr 21090 va transmite prezenta:


NOTIFICARE DE PLATA

Prin care va invederam faptul ca la data prezentei SC ........SRL , J ....... CUI ......... pe care o reprezentati, figureaza in evidentele contabile ale clientului nostru cu un debit total de:

- 4093.14 ron debit principal conform facturi fiscale nr ............
-dobanda legala

Va rugam sa aveti amabilitatea ca in termen de 72 ore de la primirea prezentei sa achitati debitul mai sus mentionat, conform contract de mandat nr 21090.

Detalii privind plata :

Suma de achitat: 4093.14 RON

Banca: Raiffeisen Bank - Agentia Lujerului

Cont : RO 65RZBR0000060008995100

Beneficiar : SC URBAN si ASOCIATII SRL mandatar al ......... S.R.L.

CUI : 19492907

Transmiteti copia Ordinului de Plata vizat de banca dvs. la fax 0341- 444-836 pentru ca dosarul in care figurati debitor al ........... S.R.L. sa fie clasat de catre societatea noastra.

Pentru orice detalii legate de aceasta plata si de restanta care o aveti fata de clientul nostru puteti sa luati legatura cu consilier juridic A..... C........ Orice reclamatie vis a vis de debitul notificat va solicitam sa o transmiteti la fax ....0341.444.836, 837,838..... sau email : ....adriana.cristian.ct urbansiasociatii.ro.....

In caz contrar, clientul nostru va fi nevoit sa demareze actiunile juridice impotriva societatii pe care o reprezentati , fapt ce va genera noi costuri in sarcina dvs. : taxe judiciare de timbru, timbre judiciare, onorarii avocati si eventualele costuri cu executare silita .

Totodata , creditorul SC .............. S.R.L. solicita CONFISCAREA EXTINSA a averii administratorului si asociatilor debitoarei avand in vedere verificarea pe cale legala a urmatoarele conditii :

a] valoarea bunurilor dobandite de acesta, intr-o perioada de cinci ani inainte, si daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii , depaseste in mod vadit veniturile obtinute de acesta in mod licit, inclusiv cheltuielile efectuate de acesta in perioada de referinta

b] solicitam sa se tina cont si de valoarea bunurilor transferate de catre persoana reclamata sau de un tert unui membru de familie, persoanelor cu care persoana reclamata a stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau parinti si copii, si persoanelor juridice asupra carora persoana reclamata detine controlul, urmand ca in verificari sa fie inclusi : [1] ascendentii si descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, precum si persoane devenite prin adoptie ; [2] sotul/sotia ;

c] La stabilirea diferentei dintre veniturile licite si valoarea bunurilor dobandite se vor avea in vedere si cheltuielile facute de persoana reclamata catre persoane carora persoana reclamata le-a procurat foloase materiale sau bunuri in perioada de referinta asupra careia se va exercita verificarea legala d] solicitam ca in cazul in care bunurile supuse confiscarii nu se gasesc, in locul lor sa se confiste bunuri si bani apartinand persoanei reclamate sau celor verificate, pana la concurenta valorii acestora;

e] solicitam confiscarea , de asemenea, bunurilor si banilor obtinuti din exploatarea sau folosirea bunurilor supuse confiscarii


Pentru evitarea acestor situatii neplacute va invitam sa procedati la plata debitului notificat in maxim 2 zile de la primirea prezentei.

Asteptam copia ordinului de plata vizat de banca la fax 0341 444 835-836
Cel mai recent răspuns: Ismail Derya , Alte profesii 17:50, 16 Octombrie 2012
este corecta , pana la partea cu " creditorul solicita confiscarea extinsa ..."
in primul rand cui o solicita , instantei? a solicitat-o?, in al doilea rand nu se poate atinge de averea asociatilor, administratorilor (la srl raspund in limita contravalorii partilor sociale detinute ),
partea cu perioada de 5 ani se aplica doar in cazul deschiderii procedurii insolventei, cand lichidatorul poate anula contractele facute de societate daca se dovedeste ca aceasta au fot facute cu intentia de a instraina bunrile si a pagubi societatea )
in concluzie este facuta cu singurul scop de a intimida in speranta achitarii de urgenta a debitului
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat
In plus confiscarea extinsa este reglementata de codul penal iar intre 2 firme nu sunt decat relatii civile, comerciale. Ca sa poata fi dispusa confiscarea extinsa asociatul si sau administratorul trebuie sa fie condamnat penal.
Dar ca sa se cunoasca treburi de acest gen ar trebui sa se stie carte ceea ce nu se pune problema in cazul angajatilor firmei faimoase de recuperari Urban si asociatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O angajata a facut o delapidare. institutia a dat-o in judecata ... LilyoftheValey LilyoftheValey o angajata a facut o delapidare. institutia a dat-o in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Pana s-a terminat procesul - 3 ani- a divortat si a trecut pe ... (vezi toată discuția)
Notificare clienti raluca29tim raluca29tim Buna dimineata Am si eu o mare rugaminte... Are cineva un model de notificare (am dori sa o trimitem clientilor care \"au uitat \" ca au ceva sa achite... ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata eleonora craciun eleonora craciun Buna, In cazul in care clientul nu achita facturile de marfa catre o societate comerciala, aceasta din urma inainte de al actiona in justitie pe client ii ... (vezi toată discuția)