avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recurs administrativ, obligativitatea informarii.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recurs administrativ, obligativitatea informarii.

In momentul comunicarii unui act administrativ sau raspuns la o cerere adresata unei institutii publice, aceasta din urma este obligata sa-l informeze pe petitionar de dreptul si obligatia parcurgerii procedurii prealabile sesizarii instantei de contencios administrativ, respectiv recurs administrativ, in termen de 30 de zile. Daca se poate sa-mi oferiti si o baza legala.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 14:57, 15 Octombrie 2012
Uitati-va in legea 554/2004 a contenciosului administrativ.
M-am uitat nu se specifica, de aici am putea trage concluzia ca daca legea nu obliga in mod expres insemna ca autoritatea nu este obligata sa-l informeze pe petitionar de dreptul si obligatia sa de a parcurge etapa preliminara. Am crezut ca poate mi-a scapat mie ceva :D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie sanctiune disciplinara la functionarul public iuriana iuriana Vă rog să-mi spuneţi care este termenul în care se poate contesta o sancţiune disciplinară în cazul funcţionarului public şi în ce temei legal.Vă ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare functionar public aalliinnmarian aalliinnmarian Decizia de imputare pt.un functionar public se contesta direct la instanta sau prin procedura prealabila conform art 7 alin 1 din L 554/2004?Se poate imputa in ... (vezi toată discuția)
Raspuns sesizare catre primarie Suntag Suntag Cum pot obtine un raspuns de la primaria locala? Am inaintat mai multe sesizari in ultimul an si nu am primit niciun raspuns oficial (scris) Sunt obligati ... (vezi toată discuția)