avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 220
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 220

Buna ziua
Am o intreprindere individuala din iunie 2011. Am depus declaratia 220 privind venitul estimativ imediat dupa infiintare, am primit decizia de impunere pe anul 2011 si am platit impozitul respectiv, dupa care am depus la termen Declaratia 200 privind venitul realizat pe anul 2011. Intrebarea mea este daca trebuia sa depun din nou aceasta declaratie 220 privind venitul estimativ pe 2012. Mentionez faptul ca eu am primit prin luna aprilie a acestui an decizia de impunere pentru anul 2012 fara ca eu sa fi depus declaratia 220 (mi-au dublat suma declarata in anul anterior).
Banuiesc ca este vina mea, trebuia sa depun declaratia 220 in termen, se depune la fiecare inceput de an?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LauraE , utilizator 17:58, 15 Octombrie 2012
- declaratia 220 se depune odata cu declaratia 200 daca exista motive intemeiate ca estimarea din noul an sa difere de cea din anul precedent cu mai mult sau mai putin de 20%
- e posibil ca anaf sa va fi luat ca estimat pentru anul acesta venitul realizat anul trecut; cel mai bine verificati la administratia financiara
In momentul la care am depus declaratia 200 primisem deja estimarea lor pentru 2012.
Va multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 220 LauraE LauraE Buna ziua Am o intreprindere individuala din iunie 2011. Am depus declaratia 220 privind venitul estimativ imediat dupa infiintare, am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)