avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... stabilire in spania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

stabilire in spania

Bun gasit,

As dori citeva informatii legate de o eventuala stabilire in Spania. Sint cetatean roman si canadian, am 53 ani, m-am stabilit in Canada in urma cu 22 ani, am luat o pensionare anticipata care imi asigura o renta lunara de 1000 $ pina la 65 ani, iar dupa 65 se va mai adauga pensia federala si CPP . As dori sa ma stabilesc in Spania, in prezent locuind la Toronto, sint deci posesorul unui pasaport romanesc si canadian, si de asemenea voi avea nevoie de asigurare medicala ?,

va multumesc
Cel mai recent răspuns: dumy59 , utilizator 02:18, 16 Octombrie 2012
Vi se aplica dreptul european, cititi [ link extern ]

Asta inseamna ca daca aveti suficiente mijloace de trai si nu comiteti infractiuni grave nu veti fi dat afara din Spania. In aceasta situatie, prin directiva de libera circulatie se cere cetatenilor europeni sa aiba o asigurare medicala atunci cand se stabilesc in alte state din Uniunea Europeana, iar cineva care cunoaste legile spaniole v-ar putea spune ce fel de asigurari de sanatate pot fi incheiate.

Va trebui sa va gasiti o locuinta (cumparata sau cu inchiriata) si sa va inscrieti ca locuitor al localitatii respective, iar daca legile spaniole spun ca este obligatoriu sa va inscrieti ca strain la serviciul national de imigrare atunci va trebui sa faceti si acest lucru, el finalizandu-se prin a primi un document de sedere.

Impreuna cu dumneavoastra se pot stabili in Spania si alti membri ai familiei dvs., in conditiile aceleiasi directive.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
tgeorgescu, utilizator
va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire in spania dumy59 dumy59 Bun gasit, As dori citeva informatii legate de o eventuala stabilire in Spania. Sint cetatean roman si canadian, am 53 ani, m-am stabilit in Canada in urma ... (vezi toată discuția)
Stabilire in spania la pensie ac180400 ac180400 Buna ziua. Sunt intr-o situatie similara dar nu identica cu cea discutata pe aceasta pagina: ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania Marian0189 Marian0189 Buna seara. ca sa trec direct la subiect. m-am logodit cu o fata din Filipine. si as vrea sa o aduc aici sa ne casatorim. cei de la ambasada nu m-au lamurit.. ... (vezi toată discuția)