avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Stabilire in Spania la pensie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Stabilire in Spania la pensie

Buna ziua.
Sunt intr-o situatie similara dar nu identica cu cea discutata pe aceasta pagina: www.avocatnet.ro/content/for...

Sunt cetatean Roman si Canadian, stabilit in Canada de 20 de ani.
Sotia este cetatean Canadian si Rus, de asemenea stabilita in Canada de multi ani.
Am cumparat un apartament in Spania (zona Barcelona) in scopul de a folosi acest apartament ca o locuinta de vacanta. In prezent lucram in Canada si putem petrece doar cateva saptamani pe an in Spania.
Am dori ca pe viitor, la pensionare, sa stam mai mult timp in Spania, de ex. 3-6 luni pe an, de exemplu 2 luni pe durata verii si 2 luni in sezonul rece. Vom locui desigur in acest apartament pe care l-am cumparat.

Ma intereseaza sa aflu care sunt restrictile relativ la durata de sedere a mea sau a sotiei. Sunt dispus sa imi reinoiesc pasaportul romanesc (in prezent e expirat) si sa il folosesc in cazul in care exisa un avantaj ca cetatean roman (EU) pe durata sederii in Spania, in special referitor la taxe legate de detinerea unei proprietatii in Spania, de asemenea si legat de asistenta medicala, pentru mine si pentru sotie. Nu intentionam (eu sau sotia) sa lucram in Spania.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:04, 30 Martie 2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire in spania dumy59 dumy59 Bun gasit, As dori citeva informatii legate de o eventuala stabilire in Spania. Sint cetatean roman si canadian, am 53 ani, m-am stabilit in Canada in urma ... (vezi toată discuția)
Nastere in ro cu un cetatean canadian cristinace cristinace Am rezidenta permanenta in Canada, si sunt insarcinata cu sotul meu, canadian. Mi-ar placea sa vin sa nasc in Romania pt a fi aproape de familie. Ce cetatenie ... (vezi toată discuția)
Stabilire in spania dumy59 dumy59 Bun gasit, As dori citeva informatii legate de o eventuala stabilire in Spania. Sint cetatean roman si canadian, am 53 ani, m-am stabilit in Canada in urma ... (vezi toată discuția)