avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contestatie grad handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contestatie grad handicap

Buna ziua,
Bunica mea este disgnosticata ca avand dementa mixta.
De anul trecut este la pat si trebuie asistata fiindca nu poate sa vorbeasca, sa isi faca nevoile (este cu pampers), sa manance singura, intr-un cuvant "leguma".
Din acesta cauza mama mea, care are grija de bunica, s-a deplasat cu toate actele necesare la Direcţia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sector 6, Bucureşti, situata în str. Floare Roşie nr.7A, la Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap,in vederea obtinerii certificatului de incadrare in grad de handicap.
Dupa 2 saptamani, a venit o comisie formata din 3 persoane, comisie care nu a facut altceva decat sa constate ca bunica exista (fara sa ii faca vreo evaluare sau ceva de acest gen), doar mamei i s-au pus anumite intrebari sociale (probabil a fost facut un fel de ancheta sociala nimic mau mult)
Dupa aproximativ 2 luni, am primit o adresa insotita de acel formular al Certificatului de incadrare in grad de handicap in care ni s-a comunicat ca bunica nu se incadreaza in grad de handicap, conform ordinul nr.762/31.08.2007 al M.M.F.E.S.si Ordinul nr.1992/19.11.2007 al M.S.P si ni se comunica ca, daca dorim sa contestam aceasta decizie avem la dispozitie 30 de zile.
Mai mult cand am solicitat, verbal, anumite lamuriri ni s-a spus, boala bunicii a survenit in urma unui accident vascular si de aceea nu poate fi considerata handicapata.
Nu mi se pare corecta decizia si as vrea sa o contest, in acest sent am nevoie de ajutorul si indrumarea dvs.
Mentionez ca mama nu este tutorele legal al bunicii, iar o procura notariala, in conditiile in care este bunica mea este foarte greu de obtinut.
Va multumesc

PS: in cazul in care pot ataca decizia va rog sa-mi creionati o adresa pentru aceasta contestatie si sa ma indrumati unde sa merg sa o depun.
Cel mai recent răspuns: anemoni , utilizator 11:44, 16 Octombrie 2012

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP
Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei superioare de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti Publicat in Monitorul Oficial 674 din 28 iulie 2005 (M. Of. 674/2005)
Art. 1. - In structura Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap functioneaza Comisia superioara de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti, denumita in continuare Comisia superioara, cu activitate decizionala in solutionarea contestatiilor la certificatele de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap, emise de comisiile de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti din subordinea consiliilor judetene si consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

In baza documentelor medicale pe care le detineti sesizati oficial comisia superioara de expertiza medicala a persoanelor cu handicap,
Buna ziua,
ma puteti ajuta cu o astfel de adresa (contestatie)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie Arnaud Arnaud Buna ziua, Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind ... (vezi toată discuția)
Care sunt bolile pt gr de handicap gupy31 gupy31 am avut o nefrectomie partiala la rinchi pt ca am avut o tumoara carcinoma .ma pot i ncadra intrun grad de handicap ?am depus actele si mi sa comunicat ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie să procedez pentru ca sa fac un recurs la o hotărîre judecătorească? Ciobanita Ciprian Vasilică Ciobanita Ciprian Vasilică Eu sunt bolnav de neoplasm gastric adica o tumora maligna de gradul 3 am facut cerere pentru handicap si a fost respinsă pe motiv ca nu ma incadrez in ... (vezi toată discuția)