Buna seara. Ma aflu in situatia in care in cadrul procesului de partaj se trage de timp.Deja s-a judecat la Judecatorie, Tribunal iar acum la Curtea de Apel. Cred ca se urmareste pana la urma instrainarea acestui apartament pentru care s-a deschis procesul.Poate fi instrainat apartamentul fara ca eu sa stiu? Este inscris undeva ca se afla in litigiu in mod automat sau trebuia sa-l inscriu eu?
Nu se noteaza automat litigiul in cartea funciara. Pe de alta parte, apartamentul e in proprietatea a mai multor persoane, astfel incat nu poate fi instrainat decat pe cota ideala fara acordul celorlalti coproprietari.
Notarea litigiului in cartea funciara se face la Biroul de carte funciara de care apartineti prin prezentarea unui certificat de grefa care sa certifice existenta litigiului asupra imobilului respectiv.
Decizia judecatoriei ca si a tribunalului ( nu stiu la curtea de apel ce va fi) a fost ca apartamentul ramane la el iar mie mi se cuvine o suma de bani stabilita de instanta ( c/v unei camere din acel apartament).In acest caz mai pot sa inscriu litigiul asupra apartamentului?
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
Cata vreme litigiul nu s/a incheiat definitiv, deci nu aveti o hotarare judecatoreasca definitiva
puteti nota litigiul fara probleme, chiar daca sunteti in cale de atac in prezent.
Situatie imposibila
atomol
Am cumparat un teren in anul 2000 .In 2001se noteaza in cartea funciara un litigiu care a fost solutionat in instanta cu hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)