avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere

Am un imobil in care sunt coproprietar, pe care l-am inchiriat si acum expira contractul. Contractul nu se mai prelungeste. Coproprietarul este plecat in strainatate si a lasat o procura de administrare unui prieten de al lui, cu care eu nu sunt de acord. La predarea imobilului, eu nu sunt de acord ca acest imputernicit sa primeasca cheia imobilului. Vechiul chirias trebuie sa ii dea acestuia o cheie, in situatia in care eu nu sunt de acord?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 20:29, 15 Octombrie 2012
Chiar daca nu va place imputernicitul copropietarului dv. cata vreme are o procura de administrare autentica il reprezinta pe copropietar si deci are aceleasi drepturi cu dv
In virtutea acestei procuri are drept la cheie si la acces in imobil intocmai ca si cel pe care il reprezinta.
Fac o rectificare , are aceleasi drepturi cu dv in ceea ce priveste actele de administrare intre care se numara si inchirierea sau acces la imobil pentru a-l putea administra. Drepturile si puterile sale se refera si sunt numai in legatura cu actele de administrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de posesie in coproprietate dumitru_beniamin dumitru_beniamin Buna seara tuturor. As dori sa aflu in ce conditii coproprietarul indiviz al unui imobil - teren , poate dispune inchirierea unei cote parti a acestui ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil comun ContSters388016 ContSters388016 Salutare , impreuna cu alti 2 copropietari detin un imobil , fiecare dintre noi detine cota de 1/3 . Unul dintre copropietari locuieste singur in acest imobil ... (vezi toată discuția)
Inchiriere ContSters48919 ContSters48919 Se poate inchiria o casa nelocuita si fara acordul celorlalti copropietari? Dar daca acestia nu sunt in tara de mai multa vreme si nu li se mai cunoaste ... (vezi toată discuția)