Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Lucrez in domeniul auto, lovit din plin de criza dpe care cu totii o cunoastem. In cazul in care seful de departament ma pune in situatia de a-mi da demisia motivand ca firma nu mai are nevoie de serviiile mele, cum ar trebui sa procedez? Este legala aceasta fortare?
Pot beneficia de plati compensatorii avand in vedere avand in vedere ca nu avem nici sindicat, firma fiind mica si cu capital strain, si nici nu existacontract de munca colectiv?
Definitia demisiei este aceea ca este un act unilateral al salariatului prin care acesta doreste incetarea activitatii, astfel ca, aceasta fortare este ilegala si nu o recomand. Nu, nu veti primi compnsatorii nici somaj nici altceva. Nu faceti greseala de a va da demisia ci asteptati sa fiti concediat spre a beneficia de drepturile legale, un salariu compensatoriu si indemnizatie de somaj daca indepliniti celelalte conditii.
in primul rand pentru a beneficia de o plata compensatorie, somaj, etc...nu va dati demisia...nu este dorinta dumneavoastra sa nu mai lucrati,...nu este actul dumneavoastra...chiar daca fimra este mica..incetarea contrcatului dumneavoastrade munca se face fie prin restrangerea activitatii firmei fie prin edsfiintarea postului ATENTIE!!!in toate din aceste cazuri aveti dreptul la preaviz de cel putin 15 de zile lucratoare...De asemena aveti dreptul la pLata a unui salAriu compensatoriu...conform Contractului cOLECTIV DE mUNCA LA NIVEL NATIONAL
IN CAZUL IN CARE FIRMA ISI REVINE...PRIMUL CARE VA PRIMI OFERTA DE MUNCA VETI FI DUMNEAVOASTRA!!!!
Angajatorul este francez si sucursala este romaneasca. Sunt angajat al acestei firme din luna septembrie si din octombrie sunt pe perioada nedeterminata. Vechimea in firma este un impediment in a-mi obtine drepturile legale?
Vechimea in firma nu este un impediment pentru a obtine salariul compensator, insa daca nu aveti muncite minim 12 luni din ultimele 24 luni anterioare incetarii contractului individual de munca nu puteti beneficia de somaj. Mentionez ca cele 12 luni nu trebuie sa fie la acelasi angajator si nu trebuie sa fie consecutive.
Disponibilizare
elena1187
Buna seara ,
As dorii daca se poate sa mi raspundeti la niste intrebari.Firma la care lucrez face parte dintr-o companie internationala cu foarte multe ... (vezi toată discuția)