avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume in urma divortului

Buna.Am divortat in urma cu 2 ani.am sentinta definitiva si irevocabila.Am cerut sa imi pastrez numele din timpul casatoriei dar sotul nu a fost de acord iar judecatoarea a aprobat refuzul lui de ami lasa numele.Din cauza nenumaratelor litigii cu el am renuntat doar ca sa inchei ani d suferinta si certuri.Fiul meu de 10 ani imi spune intruna ca vrea sa avem acelasi nume si se simnte frustat ca eu am un nume iar el altul.Am incecat sa i explic fara sa patez numele tatalui si am incercat ca sa fac to posibill sa nu piarad legatura cu tatal sau .Vreau sa stiu cum as putea sa imi schimb numele de familie(am numele inaintea casatoriei) si sa obtin numele de familie pe care il are si fiul meu si care l-am purtat in timpul casatoriei.Care este procedura?daca se poate sau nu ??:(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:14, 18 Octombrie 2012
asa cum ati precizat prin hotararea de divort se stabilieste daca ramineti cu numele din casatoriei daca aceast lucru nu a fost posibil nu mai aveti cum ,
Puteti pe cale administrativa, motivand cererea dvs!
Margareta Stanciu a scris:

Puteti pe cale administrativa, motivand cererea dvs!

Din păcate motivele invocate de către monica_nikko nu se regăsesc printre cele prevăzute expres și limitativ de căre norma legală aplicabilă la schimbarea numelui pe cale administrativă.

După părerea mea nu faptul că are un alt nume decât cel al mamei este trauma cea mai mare a unui copil care are părinții divorțați.
Cu timpul el trebuie să se obișnuiască cu ideea că părinții lui nu mai conviețuiesc împreună, iar faptul că are numele tatălui chiar dacă locuiește cu mama este o problemă mult mai puțin importantă decât altele peste care trebuie să treacă în această situație.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului cu tata necasatorit cu mama Elena_76 Elena_76 Buna seara. Am urmatoarea situatie a unei prietene: Ea este divortata si are o relatie cu un tip care in prezent este in divort. intre timp ea a ramas ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe cale administrativa Lacramioara-Mariana Lacramioara-Mariana Buna ziua, Parintii mei au divortat, iar in urma casatoriei, mama mea a revenit la numele de familie purtat anterior. Eu port numele de familie al tatalui ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie la copil ContSters70780 ContSters70780 Buna ziua. In urma divortului am revenit la numele de fata si as vrea sa stiu daca se poate sa schimb si numele de familie al copilului meu (sa fie acelasi cu ... (vezi toată discuția)