avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune pauliana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune pauliana

buna seara.
X introduce actiune pauliana impotriva lui A, B, C.
A este debitorul care ii datoreaza lui X o suma de bani in urma unei hot def si irevocabile si impotriva caruia s-a inceput executarea silita.
inainte de a ramane definitiva si irevocabila hotararea, A instraineaza apartamentul catre B, fiica sa, pt un pret modic.
C este persoana care cumpara apartamentul de la B 4 luni mai tarziu.
X cere desfiintarea ambelor contracte de vanzare cumparare.
ce efect are introducerea acestei actiuni pt ultimul cumparator C, care a fost de buna credinta?
Cel mai recent răspuns: loredana24 , utilizator 17:47, 16 Octombrie 2012
Daca instanta de judecata apreciaza intemeiate motivele actiunii promovate de catre X,vor fi revocate contractele succesiv incheiate de vanzare-cumparare bun dedus executarii ,initial incheiate cu scopul evident de fraudare a intereselor creditorului X
pai si daca ultimul cumparator a fost de buna credinta, ce se intampla in cazul asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Actiune revocatorie-pauliana parvu emilia parvu emilia Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi spuneti dpdv legal ce actiune sa introduc pt. obligarea la contravaloarea de piata a terenului inscris in certif meu ... (vezi toată discuția)
Instrainarea averii cu viclenie...! gigelas gigelas Un personaj,X,se casatoreste cu o femeie.Femeia are doua fete dintr-o casatorie anterioara.Locuiesc toti in casa femeii. Impreuna,convietuiesc 15 ani,timp ... (vezi toată discuția)