avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de somaj

Cum sa incetez contractul de munca cu angajatorul (exclus acordul partilor) pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj?
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
celceeste, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 16 Octombrie 2012
Dvs nu aveti cum sa incetati raportul de munca cu angajatorul .. temeiurile de drept ale incetarii c.i.m. care va da posibilitatea de a beneficia de somaj sunt urmatoarele:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce articole pentru desfacereea cim dau sansa angajatului la indemnizatie de somaj? mihai_staicovici mihai_staicovici Buna ziua! Spuneti-mi si mie va rog care sunt articolele de desfiintare a unui CIM (singurele articole valabile) in urma carora un angajat poate depune (si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj varnan varnan Buna seara, Doresc sa va relatez un caz legat de modul de lichidare a unui contract de munca, Cu o luna in urma am facut cerere de CO pentru o saptamana. ... (vezi toată discuția)
Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)