In urma cu 6 luni socrul meu a vrut sa ne cumpere o casa. Am inceput sa ne interesam la agentii imobiiare si prieteni de un astfel de imobil. Am semnat cu o agentie imobiliara o conventie de viualizare prin care eu ma obligam pana in grad 4 de rudenie sa platim comision 2% din valoarea imobilului in cazul in care ne placea unu din casele prezentate de ei. Am vizualizat o casa "mai mult de afara" care mi-a placut dar ulterior am refuzat-o. Am afla ica in acelasi timp socrul meu vorbise cu proprietarul casei, ajunsese la el prin ceva cunostinte. Am incetat sa mai caut prin agentie deoarece socrul se hotarase sa cumpere acel imobil. S-afacut contract vanzare cumparare in felul urmator: Socrul finantatorul proprietatii, soacra proprietar de drept iar eu cu sotia uzufruct viager. Dupa 6 luni apare firma imobiliara sa ii platim comision de 2% din valoarea imobilului +penalitati de 1% pe zi dupa 5000E desi tranzactia nu a fost facuta prin agnetia lor ci socrul meu a facut contract direct cu proprietrul. Daca nu le dam 3500E la intelegere zic ei ma dau pe mine in judecata!
Ar avea castig de cauza sau nu?
Nu mi se pare corect sa platesc servicii de care nu am beeficiat!
Din pacate, am avut si eu un asemenea caz. Spun din pacate pentru ca am si eu un prieten care a fost intepat exact in aceleasi conditii (daca iese din discutie faptul ca socrul dvs a intrat in tratative cu proprietarul cu putin inainte ca dvs sa semnati acel contract - sunt ferm convins ca asa a fost:(().
Imi pare rau sa va anunt insa, cand i-am conceput contractul de vizionare (comision), am prevazuta si clauza conform careia nu au voie sa cumpere imobilul pe care l-a prezentat agentia respectiva nici rudele si nici afinii pana la gradul 4 inclusiv. Deci mi-e greu sa cred ca agentia asta nu a facut-o.
Ca sa fie mai distractiv, i-am facut o notificare prin care l-am pus in intarziere si acuma asteptam sa se acumuleze dobanda. Actiunea o vom introduce cu putin timp inainte de a se prescrie acest drept, tocmai ca sa-l facem pe client sa creada ca l-am uitat. Si uitati asa...in loc sa dea omul 500 de euro cat ar fi trebuit initial, va da 1500euro+dobanda(+cheltuieli de judecata) deoarece am inserat si o clauza penala prin care am triplat comisionul. De-abia astept sa vad ce se va intampla =D>
Personal va doresc mult noroc
Av. Adrian Posdarie :training:
multumesc frumos ptr observatie.....insa bine ar fi sa vedem realitatea .......nu ce ne convine noua....si eu va spun asta din experienta.....in 1999 eu ca agetie am fost prima care am practicat asatfel de contract pe piata...pot spune ca am avut pana acum 4 persoane care au facut asa ceva....au incercat sa sara agentia. prin diferite metode......ca cel de aici......si toti au platit inclusiv cheltuielile si dobanzile......cand vezi asa ceva incepe distractia....exact ce zicea pers de mai sus...cauti sa iei cat mai mult....fratilor tineti cont ca agentia este prastator de serviciu....si in acelasi timp vanzator de informatie....succes:P=D>d