avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu posibilitate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu posibilitate de rascumparare

Buna ziua! in urma cu aproape un an am incheiat cu cineva un contract de vanzare-cumparare cu posibilitate de rascumparare, privind locuinta mea...Ce se intampla daca la data rascumpararii nici vanzatorul(eu) si nici cumparatorul nu se prezinta la biroul notarial. amandoi, atat eu cat si cumparatorul suntem plecati in strainatate si nu putem ajunge la data respectiva, si ma intereseaza daca imobilul trece automat in proprietatea lui sau putem sa amanam procedura...Se poate amana procedura de rascumparare dupa termenul limita sau singura solutie ramane un nou contract de vanzare cumparare? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:31, 17 Octombrie 2012
In aceasta situatie este important cum a decurs plata pretului. In functie de el si de clauzele contractuale referitoare la transferul de proprietate se produc efecte juridice.
se poate mai explicit? multumesc inca o data!
Daca vanzatorul nu si exercita optiunea de rascumparare prin notificarea cumparatorului prin executorul judecatoresc , in termen de o luna de la notificare, vanzatorul trebuie sa consemneze sumele la dispozitia cumparatorului.
Daca nu se indeplinesc aceste conditii dreptul de proprietate al cumparatorului se consolideaza.
Atat dvs cat si cumparatorul puteti mandata prin procura speciala autentica semnarea actelor cat si sa se ocupe mandatarul dvs de notificare si consemnarea sumelor, nefiind dvs prezenti. Procura o puteti face fiecare dintre parti la Consulatul Romaniei din tara unde va aflati fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de rascumparare redmulett redmulett Am inteles ca exista la notar un contract de vanzare-cumparare cu drepr de rascumparare. Sa numim actualul proprietar cu x si viitorul cu y. EU am inteles ... (vezi toată discuția)