avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre sechestru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre sechestru

Buna ziua,
Am un sechestru pus pe locuinta din 2004.In 2007 am iesit nevinovat in dosarul in care am fost invinuita de DNA si asta innainte ca dosarul sa fie trimis in instanta.Am crezut ca asa cum au pus acest sechestru au obligatia sa -l si radieze dar nu s-a intamplat asa si acum m-am trezit ca este in continuare in CF.Cum scap de acest sechestru si ce trebuie sa fac eu?Am trimis o scrisoare la DNA si ei mi-au raspuns ca trebuie sa ma adresez in instanta cu un proces civil.Dar impotriva cui si de ce trebuie proces sa scap de o notare in cartea funciara in situatia in care au gresit(zic eu)acuzandu-ma de ceva ce nu am fost vinovata .
Multumesc mult celui care i-mi da un raspuns si ma lumineaza ce este cu acest sechestru.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:40, 16 Octombrie 2012
1) sechestrul se ridică de cel care la aplicat, folosind ca bază legală CHIAR rezultatul nevinovăţiei dvs.
2) A aplica un schestru pe o presupusă vinovăţie apoi, cercetată fiind, rezultă că sunteţi nevinovată, obligarea dvs. de către o instituţie a statului la promovarea unui proces civil (potrivit postării dvs. şi ca nevinovată), constituie un abuz grosolan, o încălcare a drepturilor omului, o nesiguranţă a cetăţeanului în statul de drept.
3) Formulaţi urgent o Notificare cu somaţie (în 2 ex, unul pt.dvs) şi înregistraţi ambele ex., opriţi unul pt dvs. sau expediaţi poştal prin recomandată cu Confirmare de primire către DNA respectiv) prin care-i solicitaţi ridicarea acelui sigiliu aplicat de către acel DNA.Acordaţi-i 10 zile de la primirea notificării şi aduceţi-i la cunoştinţă că-i veţi acţiona în judecată, toate cheltuielile ocazionate de un eventual proces le va suporta.
4) păstraţi un exemplar al notificării+Confirmarea de primire+Factura poştală+răspunsul la notificare+Rezoluţia/Ordonanţa procurorului de NUP a dvs.Le veţi folosi mai târziu într-un eventual proces împotriva lor.
5) termen legal obligatoriu de răspuns către dvs. a instituţiei, este de 30 zile de la primirea notificării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract de inchiriere empedoi empedoi Buna ziua, as avea o intrebare. Ma intereseaza daca se poate transmite o Notificare de incetare a unui contract de inchiriere in format PDF (eventual semnat ... (vezi toată discuția)
Mesajele facebook in instanta Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Sunt acceptate in instanta,mesajele,din mesageria facebook,pentru a arata,ca i s-a adus la cunostinta paratului,si ca el a citit measajele,in ... (vezi toată discuția)