avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de identitate si frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de identitate si frauda

Buna ziua!

Am nevoie de ajutor si sfaturi int-o speta mai complexa.
Sunt cetatean roman. locuiesc in Oradea. Am primit in urma cu cateva luni, la adresa de domiciliu, o scrisoare recomandata, prin care eram notificat (ca si administrator al unei companii maghiare "X") ca a fost reziliat contractul de inchiriere pentru sediul companiei "X", pe motiv de neplata. Am fost la politie, le-am explicat despre ce este vorba, mi-au facut copii dupa notificare si plic, mi-au luat numarul de telefon...si ATAT. Nu m-a sunat nimeni nici pana in ziua de azi.
Zilele trecute, alta surpriza. Primesc din nou o hotarare judecatoreasca emisa de instanta maghiara, prin care se respinge cererea de insolventa a companiei maghiare "Y" (pentru o datorie cu multe 0-uri pe care o are la alta companie), al carei administrator sunt iarasi eu #-o.
Am cautat informatii publice despre cele doua firme si am descoperit cu stupoare ca le-am preluat de la cetateni maghiari in dec. 2011. mentionez ca datele mele din CI, ce apar la registrul comertului din Ungaria, erau corecte, mai putin numele mamei inainte de casatorie.
M-am deplasat la ANAF si am mai aflat acolo ca cele doua firme activeaza in domeniul cereale si m-au pus sa dau o declaratie cum ca nu am infiintat sau preluat niciuna din cele doua firme.
Pe urma, m-am dus din nou la IPJ sa depun o sesizare, dar mi s-a spus ca nu se poate sa primesc numar de inregistrare...ca in mod normal ar trebui sq ma adresez autoritatilor maghiare, ca acolo s-au produs evenimentele etc... Adica cum??? Daca se petreceau in Japonia, trebuia sa merg pana acolo??? Sunt cetatean ROMAN, chiar daca am nume de ungur. Am trimis pana la urma sesizarea prin posta, cu confirmare de primire, acum o saptamana. Nici pana in ziua de azi nu mi-a venit confirmarea...
Oare ce ar trebui sa mai fac? cei de la finante mi-au spus ca este posibil sa mai apara si alte firme pe numele meu in viitor...
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:41, 18 Octombrie 2012
- cu privire la neînnapoierea Confirmării de primire către dvs. : va veni, în caz că nici după 30 zile nu o primiţi, reclamaţi în scris la Of. Poştal unde aţi expediat scrisoarea şi se va rezolva problema, eventual se va reconstitui acea Confirmare de primire şi vi se va expedia.Păstraţi Factura poştală de expediere.Orice reclamaţie la poştă o puteţi face în cel mult 6 luni de la expediere (a se veda pe factura poştală termen etc).O recomandată poate ajunge la destinatar în Z+4 zile de la expediere, funcţie de distanţă apoi+1 zi circulaţia în interiorul oficiului pt cartare, prelucrare şi înnapoiere+N zile până la expeditor.




Multumiri pt informatie! Am primit azi confirmarea.
Si mai departe ce fac? Astept sa primesc sau nu un raspuns de la politie?
Sau ar mai trebui sa ma adresez si in alta parte?
Oamenii de la politie au dreptate. Toata 'tarasenia' este de competenta organelor maghiare. Puteti face sesizari la echivalentul ORC maghiar, puteti face plangere (prin posta) la organele de cercetare penala din Ungaria.

Daca vreti sa incercati sa rezolvati din Romania, puteti contacta ambasada Romaniei din Budapesta sau cea maghiara din Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie sua cetatean maghiar claudiucostea7 claudiucostea7 buna ziua! va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Procura? este valabila daca o trimit pe mail? miki3 miki3 Am facut o procura in strainatate pe care am trimis-o prin posta; am trimis-o recomandat din 17 dec dar n-a ajuns nici pana acum. Ce fac ca am nevoie de ea in ... (vezi toată discuția)