avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa copii dupa recasatoria mamei...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa copii dupa recasatoria mamei...

Buna ziua,

parintii mei au avut un apartament de 4 camere. In 2007 tatal meu a murit, am facut procedura de succesiune in termenul de 6 luni, dupa care eu am primit 1/6 din apartament (am o sora). In aceasta vara mama mea s-a recasatorit. In cazul in care mama mea moare (a avut cancer), noul sau sot ce drepturi are asupra apartamentului? Presupun ca mosteneste o parte, dar o sa aiba si drept de folosinta. Eu si sora mea am dori sa terminam toata mostenirea cat se poate de repede si benefic pentru noi.
Exista posibilitatea ca mama noastra sa ne lase tot apartamentul in testamentul ei?
Se poate sa cerem acum partea noastra de cate 1/6 si restul cand "se termina"?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: beeci , utilizator 15:38, 16 Octombrie 2012
Puteţi face ieşirea din indiviziune, pe cale amiabilă, la notar, sau prin instanţă, dacă nu vă înţelegeţi .
În cazul decesului mamei sotul său va moşteni 1/4 din bunurile aflate în masa succesorală, restul dvs. împreună cu sora dvs.
Mama vă poate face testament pe toate bunurile , doar că va încălca rezerva suscesorală a soţului supravieţuitor, iar acesta va putea să atace testamentul pentru a-şi întregi rezerva sucesorală.
Partajati-va ca sa nu dati de RAZBOI!]
;)
Si eu de razboi ma tem. Vreau sa termin cat mai repede, si cat de curat se poate, dar macar sa iau cele 1/6 care-mi revin inainte de razboi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)