Am onoare a va saluta,doresc o mana de ajutor de la dv.
Avem asociatie de proprietari legal constituita din anul 2007,presedintele ales atunci legal sau conform legi,nu a avut nicio implicare in conducerea si administrarea asociatiei.Dupa multe eforturi de a convoca o adunare generala, in 27 mai 1012 am avut norocul sa reusim pentru prima data,unde a participa toti proprietari .Ordinea de zi a fost schimbarea presedintelui si alegerea noului presedinte ,administrator,comitet executiv si cenzor.Am procedat legal la propunere si votarea noi conduceri a asociatiei,mantionez ca si vechiul presedinte a fost de acord cu schimbarea,dar ulterior nu a mai vrut sa semneze in PV.Acum nu vrea sa predea actele asociatiei si stampila motivand ca trebuie sa mergem la judecatorie ca numai prin ordin judecatoresc poate EL sa fie schimbat sau ca El va desfinta asociatia.Ce ar fi de facut sau cum ne indrumati ca si pasi de facut este intrebarea noastra.Mai mentionez ca:asociatia are una scara cu 20 de apartamente,doua apartamente nu sunt prinse sau inscrise in asociatie.Din aceste 18 ramase au participat si votat 16 proprietari.Poate exprimarea nu este cea mai potrivita catre dv.Va multumim frumos! Cu respect Marius Pirvu.
1. Schimbarea numelui presedintelui, a persoanei deci, nu necesita prezentarea statutului la judecatorie intrucat in statut nu figureaza numele presedintrelui. Sau da?:stunned:
2. El personal nu poate desfiinta nimic pentru ca nu el personal a infiintat asociatia, ci proprietarii.
Daca numele lui nu e prins in statut, in caz contrar ar fi o greseala impardonabila a celor care au redactat un statut care trebuie sa fie neutru din punct de vedere al numelui de persoane, .....isi da importanta.
ok,va multumesc,adica trebuie si el trecut chiar daca nu a votat,am inteles bine?.DA o putem rectifica asa cum trebuie .Apoi ce ar fi de facut dupa daca tot nu vrea sa predea actele si stampila asociatiei?Mare a fost ajutorul dv>
Pai dv multumiti de ajutor dar nu raspundeti la intrebarile puse mai sus ca sa lamuriti situatia si va exprimati neinteligibil.
La obiect acum.
Ati avut o adunare generala. E bine.
Ati intocmit un proces verbal in care sa fie consemnat ca s-a ales noul presedinte si membrii comitetului? Asa trebuia.
Acest proces verbal trebuie semnat doar de noul presedinte si de toti noii membri ai comitetului executiv. Daca este semnat de aceste persoane este iar bine.
Nu trebuie mers la nici o judecatorie.
Apelati la primarie, le serviciul care se ocupa de asociatii de proprietari si solicitati sa va sprijine in relatia cu fostul presedinte pentru a-l convinge sa predea documentele si stampila.
Iar pe viitor sa aveti grija ca presedintele (ca oricare alt membru al comitetului, ca si administratorul, cenzorul...) sa nu mai ia nici un document acasa la el si sa le pastreze toate in sediul asociatiei.
Ei vedeti ,de aceea am zis ca exprimarea nu stiu daca este chiar iteligibila.
-Da ,am avut adunare generala.
-Da,sa intocmit proces verbal in care sa consemnat nou presedinte,comitetul executiv si cenzorul.
-Da,a fost semnat de noul presedinte si comitetul executiv.
Sigur este vorba de Mogosoaia,verificam daca au un asemenea serviciu si apoi o plangere la politia de proximitate. ok,acum ne-am inteles si va multumesc din nou.
Si cum nicio data nu le stie omul pe toate,mai avem o singura intrebare.Daca presedintele nu este proprietar de apartament acesta fiind pe numele sotiei poate ocupa functia de presedinte ?
Legal, nu. Dar proprietarii pot hotari ca acel om este reprezentativ pentru el, au incredere, il doresc ca presedinte si atunci il aleg.
Nu conteaza foarte mult acest lucru daca el poate asigura o conducere buna a asociatiei.
Totul e sa locuiasca in bloc si sa fie conectat la problemele si rezolvarea lor.