Am onoare a va saluta,doresc o mana de ajutor de la dv.
Avem asociatie de proprietari legal constituita din anul 2007,presedintele ales atunci legal sau conform legi,nu a avut nicio implicare in conducerea si administrarea asociatiei.Dupa multe eforturi de a convoca o adunare generala, in 27 mai 1012 am avut norocul sa reusim pentru prima data,unde a participa toti proprietari .Ordinea de zi a fost schimbarea presedintelui si alegerea noului presedinte ,administrator,comitet executiv si cenzor.Am procedat legal la propunere si votarea noi conduceri a asociatiei,mantionez ca si vechiul presedinte a fost de acord cu schimbarea,dar ulterior nu a mai vrut sa semneze in PV.Acum nu vrea sa predea actele asociatiei si stampila motivand ca trebuie sa mergem la judecatorie ca numai prin ordin judecatoresc poate EL sa fie schimbat sau ca El va desfinta asociatia.Ce ar fi de facut sau cum ne indrumati ca si pasi de facut este intrebarea noastra.Mai mentionez ca:asociatia are una scara cu 20 de apartamente,doua apartamente nu sunt prinse sau inscrise in asociatie.Din aceste 18 ramase au participat si votat 16 proprietari.Poate exprimarea nu este cea mai potrivita catre dv.Va multumim frumos! Cu respect Marius Pirvu.
Si cum nicio data nu le stie omul pe toate,mai avem o singura intrebare.Daca presedintele nu este proprietar de apartament acesta fiind pe numele sotiei poate ocupa functia de presedinte ?
Daca cei doi sunt legal casatoriti, ambii sunt proprietari ai apartamentului, chiar daca in contractul de vanzare-cumparare este trecut numai unul din soti.
Eu stiu ca:
-Daca apartamentul e cumparat de unul dintre soti inaintea casatoriei ii apartine in totalitate si dupa casatorie.
-Daca apartamentul e mostenit (sau dobindit prin donatie ) de unul din cei doi soti, la fel, ii apartine in intregime.
-Daca apartamentul e cumparat in timpul casatoriei, doar atunci apartine ambilor soti
Poate aveti dreptate dar unde-i necazul?
In cartea de imobil sunt trecuti toti membrii familiei. In actul de proprietate nu sunt trecuti, cu siguranta, copii dar noi avem cazuri reale cand parintii sunt plecati de 10-15 ani la tara si in apartament a ramas feciorul sau fata care sunt aici de cand s-au nascut. Noi discutam cu acesti copii (acum sunt major) ca si cu parintii lor, asa cum discutam cu tatal sau mama lor cand locuiau in apartament si-i consideram membri ai asociatiei fara alte formalitati.
Dar, fiecare presedinte poate face cum crede. Poate despica firul in 4 sau in 7, in functie de prioritati. Noi ne rugam de vecini sa intre in comitetul executiv, in comisia de cenzori... si foarte greu accepta. In aceste conditii am avut ca presedinte ginerele care a ramas in apartament cu socrii batrani. Am avut in comitet fratele unui proprietar, proprietar plecat in strainatate si care si-a lasat fratele cu familia in apartament de mai bine de 15 ani...
Daca la dumneavoastra e mare concurenta pentru munca in asociatie, sigur ca puteti alege aplicand legea cu punct si virgula.
Si se pot gasi oricand motive pentru a nu alege pe cineva in comitetul executiv sau dupa ce este ales poate fi determinat sa-si dea demisia...