avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa-mi recuperez un avans dat pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa-mi recuperez un avans dat pentru un apartament care nu are autorizatie constructie balcon

am hotarat sa cumparam un apartament luand credut de la banca, am gasit un apartament de care am fost incantati la 115.000 eueo, avea un balcon de 12 mp, 3 camere , erau modificati pereti interiori ,bucataria era in balcon , holul era unit cu sufraferia , practic era un living mare. am inceiat un antecontract de vanzare cumparare cu proprietara si i-am dat 10.000 euro avans, urmand restul in momentul in care banca v-a acorda imprumutul.la evaluare apartamentului din partea banci aceasta nu a tinut cont de balconul de 12 mp pentru ca nu figura in extrasul de cf, in felul acesta valoarea imprumutului din partea banci era mai mic, i-am cerut proprietarei autorizatia de constructie pentru balcon iar aceasta foatre senina a spus ca nu are asa ceva si ca putem sa obtinem noi de la primarie autorizatia dupa cumpararea apartamentului. am hotarat sa nu mai cumparam apartamentul in situatia data si am notificat-o la notar pe proprietara sa ne restituie suma de 10.000 euro , acesta nici nu a vrut sa auda asa ceva si ca urmare am deschis proces pentru recuperarea banilor.Intrebarea mea este daca am sanse sa-mi recuperez cei 10.000 euro dati avans in conditiile in care proprietara nu are autorizatie de constructie pentru balcon si nici pentru teva de gaz si aragazul montat in balcon?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:25, 28 Ianuarie 2009
sanse exista , dar trebuie sa cititi cu atentie si antecontractul incheiat; O alta problema ar fi dupa ce obtineti hotararea sa puteti sa o si puneti in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un antecontract vanzare - cumparare pauladyana pauladyana Buna ziua, In noiembrie 2012 am incheiat un antecontract pentru un apartament cu 2 camere, semifinisat, situat la mansarda unui bloc, fara acte finale, adica ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu sulta mirceampk mirceampk Buna ziua, As dori sa-mi cumpar un apartament prin credit imobiliar. Proprietara vrea un avans de 10.000 de euro deoarece are o sulta pe care trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii niculaucarmen niculaucarmen in anul 2008 am cumparat un teren printr-un antecontract de vanzare-cumparare iar la semnarea actului a participat mandatara vanzatoarei. Perfectarea ... (vezi toată discuția)