avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale ACT VANVARE_CUMPARARE AUTO
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

ACT VANVARE_CUMPARARE AUTO

Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe numele meu ....acum vreau sa vand masina in alt judet cum sa procedez(sa fac fisa si sa ma duc la fiscal ca dupa aceea sa mai fac o fisa pe numele cumpr nou) sau cum? Mii de multumiri!:)
Cel mai recent răspuns: TIBERIU K , utilizator 22:44, 17 Octombrie 2012
cine a mentionat de anul 2008?.....(ramai un.... utilizator ...este mai bine crede-ma)
Intradevar, acum am vazut, probabil ca inaintea dvs, am avut ceva asemanator, imi cer scuze.

Oricum legal, daca a intervenit un contract de vanz-cumparare, erati obligat sa o inscrieti pe numele dvs , exact cum vi sa spus.

Lasati aciditatea, nu isi are rostul, dauneaza sanatatii dvs. #-o
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
gmancila, utilizator
obligativitatea se anuleaza daca fac un contr de vanz -cump cu ziua de azi(corect)ma duc la fisc si inregistrez masina,(corect)....nu mai apuc sa fac schmbare de talon ptr ca maine vand masina(talonul si cartea masinii sunt pe vechiul proprietar...INTREBARE: obtin de la fisc stampila pe fisa masinii cand o revand(fara a fii in acte proprietar)apropos nu era aciditate ...doar o nemultumire.VA MULTUMESC!
Ca sa inregistrati masina la impozite si taxe, pe numele dvs, sa primiti viza pe fisa de inmatriculare si certificat fiscal, nu va trebuie decat contractul de vanzare cumparare(acest contract atesta ca sunteti proprietarul masinii) si certificatul fiscal de la vanzator, nu va trebuie sa figurati ca fiind titular pe talon si pe certificatul de inmatriculare, efectiv sa fie inscrisa si la politie pe numele dvs, nu au legatura.

Pentru faptul ca ati platit impozitul auto pe numele fostului proprietar, ca sa nu pierdeti acesti bani, daca acesta este de acord, faceti contractul de vanzare intre el si actualul cumparator, exact cum ati gandit dvs prima data. Sau faceti un alt contract cu data curenta, atata timp cat impozitul a fost platit meu. In mod normal ar trebui sa o inscrieti pe rolul dvs, dar veti pierde impozitul.
deci ..am scos-o la liman.... MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto mikii09 mikii09 am cumparat de curind o autoutilitara pe talon este trecut un nume iar eu am contractul de vinzare-cumparare cu cel de al doilea cumparator.am si certificatul ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina in alt judet j_add j_add Buna ziua! Vreau sa vand masina inmatriculata in jud. X. Cumparatorul e din judetul Y. Cum pot face ca dupa vanzare, cumparatorul sa poata pleca in aceeasi ... (vezi toată discuția)