avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

buna seara!pentru pensionare partial anticipata;la 34 de ani si 9 luni vechime in campul muncii am 4 ani si 7 luni lucrati la grupa a IIa .Cum se calculeaza la vechime cei 4 ani si 7 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:47, 16 Octombrie 2012
1. Pentru cei 4 ani si 7 luni lucrati in gr.a II-a de munca se mai adauga la stagiul de cotizare 3 luni la an, adica inca 1 an.

2. Nu veti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare deoarece pentru asta aveati nevoie de cel putin 6 ani lucrati in gr.a II-a de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare bionela5 bionela5 Va rog as vrea sa stiu , la ce varsta pot iesi la pensie in urmatoarele conditii : sunt nascuta in 05.01.1962, am vechime in campul muncii 33 ani, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Nascuta in octombrie 1956, cu o vechime de 34 ani in campul muncii din care 10 ani grupa a ii-a, pot iesi la pensie anticipat? Ioana.Gheorghe Ioana.Gheorghe Buna ziua! Daca am 34 de ani vechime in munca si varsta de 55 de ani ( in octombrie 2011), 10 ani de grupa a doua, pot beneficia de pensie anticipata? Va ... (vezi toată discuția)