avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu conform postului ocupat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu conform postului ocupat

Buna dimineata,
ma aflu intr-o situatie ingrata: de curand la societatea la care lucrez s-a adus o instalatie automatizata de ambalat produsul x in saci de 25 si 50 kg.
Aceasta instalatie nu e chiar asa usor de utilizat in sensul ca trebuie supravegheata si necesita un volum de munca care dupa mine ar trebui sa fie retribuit mai bine fata de salariul meu care,desi sant calificat este de cca 1400 lei(cred ca salariul este minimul pentru calificati caci sant si muncitori necalificati cu aceeasi retributie).
Cum pot cere o marire de salariu?

Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 17 Octombrie 2012
1. Angajatorul are obligatia de a acorda salariul minim brut pe economie indferent de calificarea necesara pentru ocuparea unui post.

2. La unii angajatori exista coeficienti de ierarhizare care sunt prevazuti in ccm aplicabil sau in reg.intern al acestora.

3. Dvs puteti solicita o marire a salaiului , insa depinde de angajator daca este sau nu de acord cu solicitarea dvs.
Pot refuza sa lucrez pe instalatie?(deja am invatat sa o folosesc )
Puteti refuza dar acest lucru poate constitui o abatere disciplinara care poate fi sanctionata.
@ marespopescu

Puteti refuza in conditiile in care in fisa postului nu aveti aceasta atributiune ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la salariul minim, conform noului cod al muncii arakys arakys Va salut! Doresc sa aflu care este salariul minim pe economie pentru un loc de munca calificat, la patron. Deasemenea vreau sa stiu ce lege stabileste/obliga ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pt studii liceale ginutz_a ginutz_a daca salariul minim brut va fi 700 lei/luna pt muncitor necalificat, care va fi salariul minim brut pt studii liceale? se mai tin cont de acei coeficienti? (vezi toată discuția)
Salariu minim 2012 dumilor dumilor Buna seara. Nu stiu ce sa fac, ce sa mai inteleg. Lucrez intr-un srl cu 5 salariati, iar eu sunt inspector resurse umane, deci raspund de ce fac si ce ... (vezi toată discuția)