avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din concediu de crestere copil

mai este obligat angajatorul sa nu desfaca CIM timp de 6 luni dupa intoarcerea din c de crestere copil
Cel mai recent răspuns: ilieliviulucian@yahoo.com , utilizator 22:50, 27 Ianuarie 2009
Pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
Asadar, interdictia concedierii vizeaza doar necorespunderea profesionala. Pentru celelalte motive prevazute de Codul muncii , se poate concedia salariatul care revine dupa CIC.
ne confruntam cu refuzul platii sporului pentru orele lucrate simbata/duminica personalului care lucreaza la tura 12/24-12/48 pe motiv ca sunt considerate de angajator ca ore lucrate in zile normale de lucru invocind motivul repaosului saptaminal in zilele lucratoare ale saptaminii, venind in contradictie cu codul muncii art.132 alin.1,2,3 dupa parerea noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repauzul saptaminal dana radu dana radu fiind o institutie cu foc continu, se considera repaus saptaminal ,doar simbata si duminica sau si zilele libere din cursul saptaminii,optinute in urma ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Concediere la reintoarecre din ccc toy_story toy_story Buna ziua, La reintoarcerea din CCC de 2 ani, angajatorul ma poate concedia in urmatoarele 6 luni? mentionez ca nu este cazul unui faliment sau ... (vezi toată discuția)