avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acceptare plata despagubire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acceptare plata despagubire

Buna ziua,
O asociatie de proprietari din Bucuresti a fost data in judecata de proprietarul unui apartament (membru in aceeasi asociatie), pentru daune pricinuite ca urmare a infiltrarii prin terasa blocului a apei de ploaie si zapada, primind citatie in acest sens cu termen in noiembrie a.c.
Reparatia la terasa blocului a fost efectuata.
Asociatia este de acord sa-i plateasca despagubirile reparatiilor efectuate si a contactat in acest sens avocatul si reprezentantul proprietarului. (mentionez ca proprietarul este cetatean strain si are in Romania contract cu o firma pentru administrarea apartamentului). Asociatia ar fi dorit sa faca o tranzactie pentru plata reparatiilor, dar fara a mai plati dobanzi si alte cheltuieli de judecata. Avocatul partii adverse a fost de acord cu acest lucru, numai ca trebuie sa primeasca acceptul proprietarului (asa cum este si normal!). Numai ca...raspunsul intarzie sa apara si de doua luni suntem dusi cu vorba in asteptarea unui raspuns.
Va rog sa ne sfatuiti ce am putea face, in cazul in care nu ajungem sa incheiem tranzactia si va trebui sa ne prezentam la termen, in instanta.
Am putea deschide un cont (ca si garantie) sa dovedim ca noi am fost binevoitori. Putem scapa in acest fel de cheltuieli de judecata, dobanzi sau altele?? Ce alte solutii avem pentru a nu avea costuri suplimentare?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 22:55, 19 Octombrie 2012
Bună seara,

Vă sfătuiesc să apelați la un mediator, înainte de primul termen! Tabloul mediatorilor autorizați îl găsiți pe cmediere.ro sau afișat la instanță. Discutați cu acesta și sunt sigur că puteți găsi de comun acord o soluție pentru a ieși din acest impas!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratia din bloc moschino1 moschino1 Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti,am o problema legata de apa care se infiltreaza la fiecare ploaie si zapada,am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu ultimul etaj / terasa bloc dixmax dixmax Buna ziua Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti si am probleme cu scurgerile de pe terasa de la ploaie si zapada. As dori sa va intreb care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)