avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii in civil pt. o ordonanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii in civil pt. o ordonanta

Vreau sa-l dau pe unu in judecata pe civil, pt. pretentii ,din cauza unei ordonante de SUP, privind lovirea si alte violente.

Vreau sa stiu:
In cadrul procesului civil, se mai poate schimba ceva din ordonanta procurorului?
Mai pot aduce martori, cere expertize,etc. M-a nemultumit faptul ca au fost folosit impotriva mea probe de "mess" scoase la imprimanta .... probe ce oricine le-ar fi putut edita in notepad.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:32, 17 Octombrie 2012
Solutia data de parchet nu poate fi modificata intr-un dosar civil.
Dvs insa va trebui sa faceti dovada prejudiciului material su moral pretins, conform regulilor procesului civil.
Pe civil voi primi mai multe daune morale decat pe penal?
Cuantificarea prejudiciului este aceeasi indiferent daca va judecati in civil sau in penal.

O latura civila alaturata laturei penale se va judeca conform normelor din civil referitoare la prejudiciu, dovedirea lui, persoana vinovata.

Problema este daca puteti merge pe penal, adica daca va exista o punere in miscare a actiuni penale si o trimitere in judecata a persoanei respecive, pt ca doar in aceste conditi va veti putea constitui parte civila. In caz contrar va trebui sa mergeti tot in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latura civila in procesul penal leona777 leona777 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se desfasoara procesul penal pe latura civila ?Multumesc (vezi toată discuția)
Daune morale OneQuestion OneQuestion Buna ziua, In urma unei altercatii si in urma unei loviri usoare, a rezultat un certificat medico-legal cu 1-2 zile de spitalizare. La acestea, exista ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente xuser xuser Buna ziua, ce sansa as avea pe civil in cazul pt. un proces de lovire si alte violente? - s-a solutionat cu SUP, fata nu prezinta pericol social -a retinut ... (vezi toată discuția)