avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Document fara apostila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Document fara apostila

Buna Ziua
Puteti sa imi spuneti si mie daca o declaratie facuta in strainatate este valabila intr-un tribunal romanesc fara apostila? Desi procesul de divort era la stagiul de apel am fost un pic fortat sa merg la un notar din Melbourne unde am scris asa " Retrag recursul procesului de divort si D-na x nu ma mai reprezinta in acest proces". Apelul sa judecat caci foaia nu era buna ( nu stiu motivele) . Dar acum m-am razgandit si a-si dori sa fac recurs. Ma va afecta foaia aceasta la recurs sau nu va fi buna ca nu are numarul de dosar si apostila? #-o#-o#-o
Multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:01, 19 Octombrie 2012
Cititi cu atentie motivarea deciziei di apel si apoi verificati daca va incadrati in unul din pct prevazute de art.304 CPC.
Scorpionul a scris:

Desi procesul de divort era la stagiul de apel am fost un pic fortat sa merg la un notar din Melbourne unde am scris asa " Retrag recursul ...
Apelul s-a judecat caci foaia nu era buna (nu stiu motivele)...


Mergea autobuzul si am dat ordin de oprire a vaporului.
Oare de ce nu s-o fi oprit autobuzul? :wassat:
De-aia! :weg:

Oare mai pot urni vaporul? (intrebati dvs. acum).
:hm: ...ne lasam surprinsi...

Luati-va avocati! Din vreme ... nu dupa ce ati stricat ce nu se mai poate drege!
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspunsuri
Dar vedeti Dvs. am facut foaia acea ca retrag recursul nestiind ca defapt eu eram la apel. Oricum sa judecat ,dar numai ca mi-a fost respinsa cererea de apel. Ce ma intereseaza pe mine este daca acea foaie desi a fost depusa la dosar in timpul apelului ma poate afecta daca fac recurs ca sunt in termen. Foaia nefiind apostilata, are vreo valoare fara apostila? Sau are vreo valoare daca declar recurs acum, ea fiind depusa pentru a retrage defapt apelulul.
Poate nu ma exprim bine
Nu , nu va exprimati bine. Nu vreau sa va cert si eu, dar ma indoiesc ca in Australia in speta Melbourne nu exista un consulat romanesc unde procura dv (declaratia consulara) ar fi fost facuta si astfel recunoscuta in instanta. Deci, cum bine zicea colega mea luati-va avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ovidiu7 ovidiu7 Va rog sa-mi spuneti daca este o regula in a se dispune recurs sau nu intr-un proces.Am un proces simplu cu primaria si credeam ca dupa judecarea la TB si la ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort in romania lili123 lili123 BUNA ZIUA, deci am la fel o problema in romania cu recunoasterea divortului pronuntat in austria, am angajat un avocat pentru procedura de Exequator dar nu a ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel gabi_man74 gabi_man74 Buna ziua, In urma sentintei date de catre tribunal in ceea ce priveste divortul meu, am hotarat sa fac apel, asta a fost in urma cu ceva ... (vezi toată discuția)