avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inundatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inundatie

Buna ziua,
am o problema de ceva vreme cu vecina de deasupra,respectiv ne inunda baia in mod repetat.dupa indelungi rugaminti sa-si repare ,am ajuns sa-i propun sa platesc eu reparatia,numai sa o facem :( si aici am primit refuz ca ea nu-si sparge casa.ce demersuri,legale,ar trebui sa fac acum?cui sa ma adresez in prima faza?
mentionez ca avem o polita de asigurare "cesionata" in favoarea bancii...intrucat ap nostru este in rate.se poate sa merg la dansii sa solicit sa vina sa faca constatare...si ce mai trebuie?dak ma puteti ajuta cu "pasii" ce trebuie sa-i urmez as fi recunoscatoare!sterg saptamanal cu solutie antimucegai si am baia plina cu gaze de umezeala...plus ca mi-e teama ca-mi imbolnavesc copilul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:21, 17 Octombrie 2012
Daca exista polita de asigurare,solicitati implicarea asiguratorului care va desfasura demersurile necesare pentru a constata cauza defectiunii care poate fi la nivelul instalatiei parte comuna sau la parte privata
Totodata puteti sesiza si presedintele de asociatie care detine autoritatea sa dispuna masurile necesare prevazute de disp art 17 si art 18 din L nr 230/2007
multumesc de raspuns...astazi am formulat o cerere catre asociatie si am sa cer si numar de inreg...verbal m-am plans la asociatie acum vre-o 3 luni dar...degeaba.din ce am citit trebuie sa fac aceasta sesizare,apoi dak nu se rezolva sa depun plangere la politie si apoi sa o dau in judecata.acum astept sa vad ce se va intampla,dar intre timp vreau sa fiu bine "documentata" ca sincer nu mai po!
Politia nu are autoritatea si limita de competenta sa se implice in solutionarea problemelor curente din cadrul condominiilor ,solutionare care revine conform norme in domeniul reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari
Initial trebuie concret stabilit statutul juridic al instalatiei unde s-a produs defectiunea care a cauzat inundatia deoarece ,daca instalatia este parte comuna raspunde asociatia de proprietari,daca instalatia apartine proprietarului raspunde acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de aproximativ o saptamana, jumatate din tavanul din ... resita.user resita.user Buna ziua. De aproximativ o saptamana, jumatate din tavanul din baie si o parte din peretele unde e coloana de apa este ud, imbibat cu apa. Am anuntat ... (vezi toată discuția)
Tevi cumune in boxa unui proprietar denigra denigra Buna seara.am si eu o intrebare.Locuiesc la parterul unui bloc de 2 etaje.Vecinul de deasupra ma inunda la interval de cateva luni.Problema este ca se inunda ... (vezi toată discuția)
Acuzatii inundare vecin ancagacea ancagacea Buna seara. Vecina de la etajul inferior ne tot acuza ca ii provocam inundatii. Problema este ca de fiecare data cand presupusele inundatii s-au produs, ... (vezi toată discuția)