avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate daune inundatie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

daune inundatie

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate. Recent, acum 2 zile, am fost inundata de un vecin de deasupra. Cand am ajuns acasa de la servici, am pasit in apa, unde pluteau perne, salteaua se pat absorbise o cantitate enorma de apa, carti etc. Mentionez ca sunt chiriasa in acest apartament. Au venit proprietara si ceva vecini si m-au ajutat sa strang apa, insa daunele materiale trebuie sa mi le recuperez, macar acea saltea, pentru ca nu am unde sa dorm. Am fost la vecinul care m-a inundat si mi-a spus ca peste cateva zile va veni la el fiul lui, ca el ne-ar plati macar pentru saltea, dar nu are bani, si trebuie sa discute cu fiul lui sa vada daca imi plateste acesta daunele materiale. Problema este ca au trecut 2 zile si vecinul nu imi mai raspunde la usa, iar povestea cu fiul sau care imi va plati nu stiu daca sa o cred. Cum sa procedez, pentru a nu ramane cu buza umflata, cum s-ar spune? Va multumesc mult! O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: ContSters225946 , utilizator 16:47, 17 Octombrie 2012
Faceti ceva fotografii color cat mai exista urmele inundatiei, faceti si un proces verbal cu presedintele/administratorul blocului care sa constate urmele de inundatie plus un vecin ca si martor si faceti si o constatare printr-un expert tehnic autorizat.

Daca nu veti recupera pagubele, atunci veti putea merge eventual in instanta, dvs sau/si proprietarul.
Va multumesc mult pentru raspuns! Din pacate in seara cu pricina mi-a fost stricat si aparatul foto, si abia ieri, dupa ce ne-am chinuit sa curatam, am facut cateva fotografii saltelei din care, pana si acum, dupa 2 zile, inca mai curge apa. Cat despre martori, am avut cel putin 6, dar doamna administratoare mi-a spus ca ea nu face niciun proces verba, ca nu e treaba ei, ca e batrana, si sa o las in pace... Pana la urma sper totusi sa se rezolve cumva... Multumesc mult din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie vecin sdiytza85 sdiytza85 Buna ziua. Nu stiu cum e mai bine sa procedez in urmatoarea situatie: Am fost inundata de vecinul de la 4 (eu stau la 1, dar fiind capat de coloana totul s-a ... (vezi toată discuția)
Inundatie in apartament la bloc Coco22 Coco22 Bună ziua In urmă cu 2 săptămâni vecinul de deasupra ma inundat, nu era acasă asa ca am sunat dna administrator care la sunat pe instalator. Au venit, ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)