Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate. Recent, acum 2 zile, am fost inundata de un vecin de deasupra. Cand am ajuns acasa de la servici, am pasit in apa, unde pluteau perne, salteaua se pat absorbise o cantitate enorma de apa, carti etc. Mentionez ca sunt chiriasa in acest apartament. Au venit proprietara si ceva vecini si m-au ajutat sa strang apa, insa daunele materiale trebuie sa mi le recuperez, macar acea saltea, pentru ca nu am unde sa dorm. Am fost la vecinul care m-a inundat si mi-a spus ca peste cateva zile va veni la el fiul lui, ca el ne-ar plati macar pentru saltea, dar nu are bani, si trebuie sa discute cu fiul lui sa vada daca imi plateste acesta daunele materiale. Problema este ca au trecut 2 zile si vecinul nu imi mai raspunde la usa, iar povestea cu fiul sau care imi va plati nu stiu daca sa o cred. Cum sa procedez, pentru a nu ramane cu buza umflata, cum s-ar spune? Va multumesc mult! O zi frumoasa!
Faceti ceva fotografii color cat mai exista urmele inundatiei, faceti si un proces verbal cu presedintele/administratorul blocului care sa constate urmele de inundatie plus un vecin ca si martor si faceti si o constatare printr-un expert tehnic autorizat.
Daca nu veti recupera pagubele, atunci veti putea merge eventual in instanta, dvs sau/si proprietarul.
Va multumesc mult pentru raspuns! Din pacate in seara cu pricina mi-a fost stricat si aparatul foto, si abia ieri, dupa ce ne-am chinuit sa curatam, am facut cateva fotografii saltelei din care, pana si acum, dupa 2 zile, inca mai curge apa. Cat despre martori, am avut cel putin 6, dar doamna administratoare mi-a spus ca ea nu face niciun proces verba, ca nu e treaba ei, ca e batrana, si sa o las in pace... Pana la urma sper totusi sa se rezolve cumva... Multumesc mult din nou!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Inundatie vecin
sdiytza85
Buna ziua. Nu stiu cum e mai bine sa procedez in urmatoarea situatie:
Am fost inundata de vecinul de la 4 (eu stau la 1, dar fiind capat de coloana totul s-a ... (vezi toată discuția)